Nieuwsbrief - Pakketbezorgers - 10 februari 2014

Download Report

Transcript Nieuwsbrief - Pakketbezorgers - 10 februari 2014

10 FEBRUARI 2014 – DEZE NIEUWSBRIEF IS VOOR SUBCONTRACTORS EN BEZORGERS VAN POSTNL PAKKETTEN

Nieuwsbrief

Pakketbezorgers

In deze nieuwsbrief:

• • • • Spontane retouren aan de deur: neem ze mee! Opleiding voor vervoer pakketten met ‘gevaarlijke stoffen’ Bij deze nieuwsbrief: special tijdvakindicatie Even voorstellen: Chris Koeriersdiensten

Inleiding

We zijn nog steeds bezig met het uitwerken van een aanpak om de samenwerking met subcontractors te verbeteren. Onderdelen van de aanpak zijn onder meer een verbeterde vergoedingenstructuur en manier van routeplanning. Ook is er aandacht voor hoe we met elkaar omgaan, de inrichting van de werkplek en communicatie. We vinden het belangrijk om in de uitwerking zorgvuldig te zijn. Voordat we verbeteringen landelijk invoeren, zullen we ze uitproberen in de praktijk. Binnenkort kunnen we u hier meer over vertellen.

Kort nieuws

• De

vragenlijst

die we eerder dagelijks en daarna twee keer per week inzetten, zal vanaf nu één keer per week worden ingezet. Met de vragenlijst blijven we volgen hoe u uw werk ervaart.

• Elke twee maanden komt het

personeelsblad Dichtbij

uit, de volgende editie op 15 februari. Subcontractors krijgen dit blad vanaf nu niet meer op huisadres. Het blad zal wel op de tafels in de koffiehoek of kantine liggen.

Goede werkweek gewenst!

Spontane retouren aan de deur: neem ze mee!

Als u op een bezorgadres een pakket uitreikt aan een klant, kan deze klant u een pakket geadresseerd aan een antwoordnummer meegeven. Deze pakketten zijn niet vooraf aangekondigd en noemen we ‘spontane retouren’. In de praktijk blijkt dat niet alle pakketbezorgers voldoende bekend zijn met spontane retouren. Zij nemen deze pakketten niet aan, wat zorgt voor onvrede bij onze klanten. Daarom leggen we het nog een keer uit.

Welke spontane retouren mag u aannemen?

U mag een of meerdere pakketten aannemen als u op hetzelfde adres ook een pakket heeft uitgereikt. Het aangenomen pakket zelf moet aan deze voorwaarden voldoen: volledige adressering, gericht aan een antwoordnummer, goed verpakt, niet zwaarder dan 31,5 kg en niet groter dan 175 x 78 x 75 cm.

Wat doet u met een spontane retour?

Heeft u een spontane retour aangenomen? Dan volgt u deze stappen: 1.

Plak een 3S ABSR-barcode op het pakket 2.

Druk op de [EXTRA] button rechtsonder in de ritlijst op uw handterminal 3.

Kies in het EXTRA-menu voor [RETOUREN] 4.

5.

6.

Voer de adresgegevens van het afhaaladres in Scan de barcode van het pakket Voer bestemminggegevens van het pakket in 7.

Overhandig het klantdeel van de 3S ABSR-barcode aan de klant

Hoe zit het met vergoeding voor spontane retouren?

U ontvangt voor elke spontane retourpakket een toeslag. Heeft u nog vragen , dan kunt u terecht bij uw (senior) procesmanager of -leider.

Pagina 1 van 2

Opleiding voor vervoer pakketten met ‘gevaarlijke stoffen’

PostNL vervoert over het algemeen geen gevaarlijke stoffen, maar er zijn een paar uitzonderingen. Bijvoorbeeld wanneer het om kleine hoeveelheden gaat die extra goed verpakt zijn. Deze pakketten mogen we vervoeren onder bepaalde voorwaarden. Eén van de voorwaarden is dat alle pakketbezorgers voldoende kennis hebben over het veilig vervoeren van deze stoffen. Om te zorgen dat u de juiste kennis heeft, hebben we een opleiding ontwikkeld. De opleiding is verplicht. Bent u niet opgeleid en wordt u aangehouden met deze pakketten in uw bus, dan riskeert u een proces-verbaal. Daarnaast vinden we het natuurlijk belangrijk dat u de opleiding volgt vanwege uw veiligheid.

Meer informatie over de opleiding ‘Vervoer gevaarlijke stoffen’

De opleiding duurt een half uur en wordt vóór de start van uw shift gegeven. Het half uur krijgt u vergoed (€9). Via uw depot- of vestigingsmanager hoort u wanneer u de opleiding zult volgen. Alle opleidingen vinden plaats in de periode van 10 februari t/m 21 maart. Heeft u nu al vragen, dan kunt u terecht bij uw (senior) procesmanager of –leider.

Aan dit label herkent u een pakket met gevaarlijke stoffen die wij mogen vervoeren: het zogenaamde LQ - label

Bij deze nieuwsbrief: special tijdvakindicatie

In een eerdere nieuwsbrief kondigden we aan dat we aandacht zouden besteden aan tijdvakindicatie (TVI). De ‘special’ over het rijden met tijdvakindicatie vindt u bij deze nieuwsbrief. Met de informatie frist u uw basiskennis over het ‘TVI-rijden’ op.

Even voorstellen: Chris Koeriersdiensten

“Ik ben Chris Blom, 39 jaar oud. Op 1 april 2006 besloot ik een eigen bedrijf te starten genaamd Chris Koeriersdiensten. Inmiddels rijd ik alweer bijna 8 jaar pakketten voor PostNL. Dit deed ik eerst voor andere subcontractors. Sinds 2010 mag ik met trots zeggen dat ik een eigen route rijd voor depot Waddinxveen. Een route met 5 dorpen! Daarnaast rijd ik ook een wijk voor het PostNL Autobedrijf. Chris Koeriersdiensten is een groeiend bedrijf met ambitie binnen PostNL: mijn bedrijf telt op dit moment één fulltime en één parttime medewerker en twee VUT’ers.”

Wat vindt u het leukste aan het werken als pakketbezorger?

“Het leukste aan het werk als pakketbezorger is de veelzijdigheid. Je weet nooit hoe de dag gaat verlopen. Daarnaast zijn de sociale contacten leuk. Ik ben inmiddels een bekend gezicht in de wijken. Men vraagt niet meer ‘Is de pakketbezorger van PostNL geweest?’, maar ‘Is Chris al geweest?’.”

Wat vindt u minder leuk?

“Het minst leuke aan dit werk is de regen. Ook vind ik de communicatie met PostNL niet helemaal optimaal. Dit kan verbeterd worden door kortere lijnen.”

Wat is het meest bijzondere dat u tijdens het werk heeft meegemaakt?

“Door dit werk heb ik mijn huidige vriendin leren kennen! We zijn nu een jaar bij elkaar en ik bel nog steeds elke dag wanneer ik bij haar in de straat sta, ondanks we nu samenwonen in Reeuwijk.”

Vragen of suggesties

Heeft u vragen over deze nieuwsbrief? Dan kunt u terecht bij uw vaste aanspreekpunt in de lijn, bijvoorbeeld uw (senior) procesmanager of procesleider. Pagina 2 van 2