Transcript Javautvecklare - EC Utbildning
Jens är djupt koncentrerad i sina studier
Javautvecklare
– Tag nästa karriärsteg och få IT-branschens roligaste jobb!
Utbildningen är en påbyggnadsutbildning för dig som redan har kunskaper inom programmering. Vår nära kontakt med branschen gör att utbildningens innehåll hela tiden speglar vad företagen anser nödvändigt i en föränderlig omvärld. Det finns idag en brist på Java-utvecklare och här får du lära dig både Java och databaser. Dessutom lär du dig att designa och konstruera mobila applikationer och att använda HTML5 på ett kraftfullt sätt. Utbildningen kan läsas på distans och innehåller 6 veckors LIA (Lärande i arbete) som naturligtvis kan förläggas till valfri ort. Vem är du som söker denna utbildning?
Du som söker har arbetat något år med programmering och nu är du beredd att satsa och ta nästa steg. Eller kanske har du en eftergymnasial eller ”gammal” utbildning du vill sätta lite guldkant på? Du är i alla fall nyfiken på Java och inser att det är bra att specialisera sig. Genom denna utbildning får du både praktisk erfarenhet och spetskompetens som slår det mesta.
CITaT från branSCHen: ”Riktigt duktiga Java- eller Dotnetutvecklare som fortfarande vill hålla på med utveckling och inte bli projektledare eller liknande, är mycket svåra att få tag på. Sådana specialister kan tjäna lika mycket som sina chefer.” Daniel Hallqvist, VD IT-rekryteringsföretaget Safemind
Störst chans att få jobb
– kontakt med företag i branschen redan under din utbildning!
Kunderna efterfrågar komplexa applikationer med hög kvalitet!
Bristen på systemutvecklare och programmerare är uppenbar och det framgår av flera rapporter och prognoser. Det finns behov av systemutvecklare som har djupare kompetens inom Java, och flera företag nischade mot Java har ett mycket stort rekryterings behov. Med denna utbildning får du kompetens att utveckla professionella och avancerade grafiska användargräns snitt. Du får det som branschen efterfrågar det vill säga en helhetssyn på programvaruutveckling med Java, så att du kan delta i samtliga faser i programutvecklings processen – från planering till testning av resultatet. efter examen: När du tagit din examen kan du bland annat jobba som programutvecklare, programmerare och systemutvecklare inom Java. Våra samarbetspartners: » Cybercom Väst » Enea » FLYGPRESTANDA » TIBCO Software AB CITaT från branSCHen: ”Vi rekryterar väldigt brett och söker olika typer av konsulter. Vi behöver utvecklare inom flera områden, till exempel Java och apputveckling. Java- och Dotnetkonsulter är bland de svåraste att få tag på. Utbud och efterfrågan är inte riktigt synkat.” Maria Lindfelt Personaldirektör på Capgemini KOrTa faKTa Utbildningsort: Distans med fysiska träffar i Malmö eller Stockholm. Utbildningens längd: 200 YH p, 40 veckor varav 6 veckor är Lärande i arbete (LIA). Utbildningsstart: September 2013 Kurser (YH-poäng): Avancerad objektorientering med UML, 25 p Avancerade gränssnittsutveckling i Java, 25 p Datastrukturer och algoritmer, 25 p Lärande i arbete, 30 p Mobilutveckling med Java, 25 p Nätverksprogrammering med Java, 20 p Programmering i Java, 20 p Utveckling av webbapplikationer, 30 p Utbildningsform och studiefinansiering: En Yrkeshögskoleutbildning (YH) är en eftergymnasial utbildningsform som vänder sig till dig som snabbt vill ut i arbetslivet eller som vill byta karriär mitt i livet. Möjligheten till arbete är mycket stor eftersom en YH-utbildning bara får drivas så länge arbets marknaden har en stark uttalad efterfrågan och behov av den kompetens som ges i utbildningen. Utbildningen är studiemedelsberättigad från CSN.
behörighet: För att söka utbildningen krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt att du har minst godkänt i: - Matematik B - Engelska A eller motsvarande t ex enl. GY11.
Eftersom utbildningen är en påbyggnadsutbildning måste du dessutom ha dokumenterad kunskap inom programmering. Denna kan du ha införskaffat antingen genom gymnasial utbildning, tidigare efter gymnasiala studier eller genom yrkeserfarenhet. Följande kunskaper inom programmering krävs: Minst godkänt på gymnasiekurserna - Programmering 1 - Programmering 2 - Webbutveckling 1 eller motsvarande t ex enl. GY11.