i Tananger Fiskefestivalene - Stavanger Deep Sea Fishing Club

Download Report

Transcript i Tananger Fiskefestivalene - Stavanger Deep Sea Fishing Club

Stavanger Deep Sea Fishing Club ønsker alle deltagere lykke til i årets festivaler og velkommen til Tanangerfestivalene i 2011.

Stavanger Deep Sea Fishing Club Havneveien 30, 4056 TANANGER - www.sdsfc.no/[email protected]

Fiskefestiva

lene

i Tanan

ger

Klubbens adresser er:

Stavanger Deep Sea Fishing Club

Havneveien 30, 4056 TANANGER Internett: www.sdsfc.no

e-post: [email protected]

Hotellet med maritimt miljø Hummeren Hotell

• 30 enkle / doble rom • Møtefasiliteter • Lunsj / Middag • Alle rettigheter • Selskapsarrangementer • Havfiskeaktiviteter

Tlf. 51 69 40 00

Velkommen til Tanangerfestivalen

3.-5. juni 2010

Velkommen til 3 dager hvor vi skal pleie havfiskesporten, vårt konkurranseinstinkt og ikke minst vårt vennskap til hverandre. Mange av deltagerne i Tanangerfestivalen er gjengangere. Vi kjenner hverandre godt etter mange år i samme båt. Vi er venner, konkurrenter, og kan dele noen erfaringer samtidig som vi holder noen hemmeligheter for oss selv. Vi har det rett og slett kjekt sammen, og er som en stor familie.

Medlemsantallet i Norges Havfiskeforbund er dalende. Snaue 40 klubber har 900 medlemmer, og mange har etter hvert oppnådd ganske så høy alder.

Vi

få nye fritidsfiskere inn i familien. Samtidig må vi ta vel i mot de som banker på døren og i tillegg også starte en aktiv rekruttering. Hva skal vi gjøre, og hva kan vi gjøre? Hva bør vi gjøre? Min mening er at alt som skal til er en liten innsats fra ja, nettopp du som leser dette! Vær positiv i omtalen om havfiskesporten ved enhver anledning, og dra samtidig både nabo og arbeids kollega inn i miljøet. By litt på deg selv. Til sist, men ikke minst, være til stede som en god fadder når det nye medlemmet er i gang med sin konkurranse.

Det er trist å se at svært mange havfiskeklubber ikke har en eneste junior på sin medlemsliste. I denne sammenhengen er Stavanger Deep Sea Fishing Club (SDSFC) ikke stort bedre enn andre klubber. Vi har riktignok hatt mange juniorer de siste 10 årene, men sannheten er jo at dette er sønner til ihuga fiskende medlemmer i klubben. En junior uten en far som er bitt av havfiskebasillen er en sjeldenhet!

Med bakgrunn i dette skal vi i år gjøre en ekstra innsats med Ungdommens Fiskefestival. Vi skal sørge for bedre pressedekning i for- og etterkant, bedre annonsering og oppsøkende virksomhet på lokale ungdomsskoler. Normalt har det deltatt 10-12 ungdommer. I år er målet å ha med minst 30. Klarer vi å få 3 av disse ungdommene til å være med videre har vi doblet vårt juniorantall i klubben.

Vanskelig ja, umulig nei! Vil det kreve ekstra innsats? Definitivt!

Og dersom vi lykkes kan vi ønske velkommen til Tanangerfestivalen i mange nye tiår.

3

Roar Sandvoll Formann Stavanger Deep Sea Fishing Club

Losing kombinert med hobbyfiske...

av John Magne Roth

I 1962 fikk losene i Tananger en ny og flott losbåt. Den var laget av stål, og dermed var den gamle tiden med treskøytene over for Tananger og Rott sitt vedkommende. Losene og losbåtførerne var likevel vant med å ligge ute i havgapet både i stille og i storm for å speide etter fartøyer som skulle ha los. Siden de mang en gang måtte ligge og vente på båter som forhåpentligvis snart skulle dukke opp i horisonten hendte det at de prøvde fiskelykken både som tidsfordriv, men også for å få seg en godbit mellom øktene. Om bord i den nye og flotte losbåten Tananger som var bygget i Risør ved Holmen Verft var det fin bysse og gode kokemuligheter. Dette var virkelig en båt losene var stolt over.

En solrik søndag hadde losene Harald og Tønnes Roth sammen med losbåtførerne Richard og Henry Roth satt kursen ut av Tananger havn i retning Feistein fyr. De hadde fått melding om at Venus fra Det Bergenske Dampskibsselskap var underveis og trengte los. Det var en flott dag, solen skinte og sjøen var speilblank.

Da de hadde lagt seg til rette 2 nautiske mil vest av Feisten fyr hvor bordingsområdet for losstasjonen er, bestemte de seg for å få ut snørene. Det gikk ikke lange stunden før Henry Roth fikk en fin torsk på kroken og dermed var ”kokå” reddet. Fisken ble sløyd og havnet fort i byssa sammen med poteter og annet tilbehør.

De hadde ikke før fått i seg maten før Venus meldte sin ankomst. Harald som var først på tørn var den som skulle gå om bord for å lose Venus trygt inn til Stavanger.

Dengang måtte man være spretten for å kunne klatre i leidere på høye skutesider. Spesielt i dårlig vær er dette en kunst som mang en treningsmann kan misunne losen.

Etter at Harald var kommet trygt om bord i Venus og denne satte kursen mot Stavanger med alle sine passasjerer la losbåten seg påny til for å vente på flere fartøyer som skulle ha los. De hadde fremdeles en los igjen og gikk ikke tilbake til Tananger før alle losene om bord hadde fått oppdrag.

Noe lenger nord for øya Tjør hendte det ved et annet tilfelle at de lå og fisket. Her var de uheldige og mistet tollekniven på sjøen mens de sløyet fisk. Stedet fikk deretter navnet Kniven og heter det den dag i dag. Disse losbåtførerne og losene som her er omtalt hadde et meget godt samarbeid på Tananger losstasjon gjennom mange år. De voktet Feisteinens løp gjennom en periode på omtrent 50 år fra den første begynte til den siste sluttet. Henni klepper ei koka...

Harald entrer en båt...

Alle var de genuint interessert i yrket og ikke minst sørge for at denne delen av kysten var trygg for alle typer fartøyer uansett størrelse og nasjonalitet.

Harald Roth gikk av som los på slutten av 1960-tallet. Tønnes og Richard var i tjeneste et stykke inn på 1970-tallet, mens den yngste av disse, Henry Roth, var los frem til 1994.

Richard ved roret

5

Det lille ekstra

West Office leverer spesialrekvisita til kontor, data, skoler og barnehager. Prøv oss neste gang du ønsker å profilere deg annerledes. Vi har det lille ekstra innen firmagaver.

Besøk vår nettside: www.westoffice.no

West Office AS - Dusavikveien 37 - Postboks 4015 - 4092 Stavanger Tlf.: 51 53 88 10 - Fax: 51 53 88 11 - mail@westoffice - www.westoffice.no

Ungdommens Tanangerfestival

Lørdag 29. mai, 2010

Stavanger Deep Sea Fishing Club (SDSFC) ønsker ungdom mellom 14 (12) og 18 år velkommen til å delta i en spennende havfiskekonkurranse lørdag 29. mai.

Vi kaller den

Ungdommens Tanangerfestival.

SDSFC ordner båter, fiskeutstyr, agn, innveiing av fangst og premiering. Deltageren er pliktig å stille med flytevest eller lignende.

Om bord i fiskebåtene vil det være minst en voksen medlem fra SDSFC som vil assistere de som måtte ha behov for veiledning. Fiskereglene blir som i Tanangerfestivalen, dog med noen endringer på tidspunktene.

Fremmøte på kaien innen kl. 08 00 med avgang kl. 09 00 . Effektiv fisketid blir 4 timer.

Hvem kan delta? Ungdom født i årene 1992-96.

Gutter og jenter født i årene 1997-98 kan også delta, men da i følge med foresatte.

Klubben forbeholder seg retten til å begrense antall deltagere.

Deltageravgift er kr. 300.

For ytterligere informasjon og påmelding: Kontakt Roar Sandvoll på Hummeren Hotell. Telefonnummeret er 51 69 40 00.

Ungdommens Tanangerfestival vil bli annonsert!

7

KREATIV INNRAMMING TIL EN FORNUFTIG PRIS

Muségt. 38 • 4010 Stavanger • Tlf.: 51 56 72 72

O P T I M I Z I N G P R O D U C T I V I T Y Improving drilling performance Safeguarding downhole assets Enhancing production

Productivity gains at every step

The ultimate success of a well is the result of a series of closely connected E&P operations, with each phase affecting the one that follows. M-I SWACO delivers a portfolio of individual and integrated solutions designed for positive impact on operational productivity at every step of a well’s life.

If you would like to find out more contact us at: M-I SWACO Norge AS, Gamle Forusvei 43, 4033 Stavanger, Norway Tel: +47·5157·7300

Drilling Solutions Wellbore Productivity Production Technologies Environmental Solutions

9953 Norway Programme Ad AW.indd 1

Reducing environmental impact

www.miswaco.com

22/1/09 10:25:56

Erik, førsteårs senior...

av Håkon Taranger

Premiesanker Erik Taranger skal fra i år sanke premiene i Herreklassen.

7 år har gått siden en litt usikker junior hadde sin første tur med Stavanger Deep Sea Fishing Club en lørdag i mars, 2003. Egentlig var det vel ment som en liten test før Ungdommens Tanangerfestival. Turen gikk nok ikke helt som forventet. Etter en lang dag på sjøen kom Erik i land med 0 fisk.

Men det skremte ikke Erik som allerede gledet seg til neste tur, og der ble det en del mer fisk.

“Til å begynne med var det

det å få fisk

, samt å få flere sorter som var morsomt,” sier Erik. Men først ved avholdt klubbmesterskap i oktober samme år gikk det rett vei for Erik. Han vant med en så solid poengsum at det ville gitt ham en 3 plass totalt. “Da fikk jeg blod på tann,” sier Erik, som elsker å konkurrere.

Neste høst kom Eriks første festival utenom Tananger; NM i tynnline i Blomvågen, der han tok gull.

Erik forteller at det som han har satt mest pris på er det gode miljøet som både har vært, og er, innad i klubben og i havfiskemiljøet forøvrig. “Jeg har alltid blitt tatt på alvor, og har følt meg som en av gutta”. Men han kunne nok ønsket at det hadde vært flere juniorer å konkurrere mot.

Når Erik blir spurt om hva som har vært det kjekkeste, tenker han litt. Det har tross alt blitt noen festivaler og fisketurer gjennom årene, og premie hyllen er velfylt. “EM-turene til Weymouth i England (2 bronse) og Cobh i Irland (2 gull) har nok bydd på de kjekkeste opplevelsene sosialt sett”, sier han. “Det å få treffe og fiske sammen med fiskere fra hele Europa har vært lærerikt”. Her hjemme trekker Erik fram Pigghåfestivalen i Holmestrand i 2008 som en minneverdig festival med gode øyeblikk. Fisket var vel ikke helt fantastisk, men han ble nr. 2 totalt sett, bare en halv hvitting bak vinneren. Sammen med Roar Sandvoll dro han hjem med premien for beste 2 mannslag, en premie som manglet i hyllen.

Ellers har det å vinne Norgescupen de to siste årene samt NM på hjemme bane, med lillebror Øyvind på 2. plass vært gjevt. “Den “verste” turen må vel bli Hellesøy for noen år siden,” sier han. “Jeg lå på 6 plass totalt etter første dag og hadde store forhåpninger. Men dag to ble det drittvær og ingen fisk.” Det ble en liten nedtur.

“Men nå skal det bli skikkelig moro å måle krefter med gutta i herreklassen,” avslutter Erik.

9

10

Informasjon om Tanangerfestivalen 2010

1

Fiskefestivalen i Tananger har tilhold på Hummeren Hotell. Roar Sandvoll er daglig leder og treffes på telefon 51 69 40 00.

2

Fiskefestivalen er en 3-dagers konkurranse som består av 2 konkurranser som hver inngår i Norgescupen i NHF.

F latholmen 2010

Torsdag 3. juni Utror kl. 17 00 4 timer effektivt fiske ”Catch and release”

F eistein 2010

Fredag 4. juni Lørdag 5. juni Utror kl. 08 Utror kl. 08 00 00 6 timer effektivt fiske ”Catch and release” 5 timer effektivt fiske ”Catch and release” Fremmøte

senest

1 time før utror. Informasjon om ”catch and release”/fiskeplasser starter 30 minutter før utror.

3

Poengutregning; se regelverk side 15

4

Påmelding til konkurransene og betaling av deltageravgiften til konto

3201 07 52700

må skje innen 7. mai.

Adressen er

SDSFC, Boks 100, 4098 Tananger

F latholmen 2010 koster kr. 500,- (junior kr. 250,-) .......................... F eistein 2010 koster kr. 1 000,- (junior kr. 500,-) 4-manns lag i Tanangerfestivalen er inkludert og må meddeles oss innen 18. mai.

5

Båttrekning vil bli foretatt i åpent møte på Hummeren Hotell tirsdag 18. mai kl. 19 30

6

Protestkomitè vil bli bekjentgjort ved festivalstart.

7

Lørdag 6. juni kl. 19 00 ; festivalaften med premiering på Hummeren Hotell Kr. 350,- , juniorer kr. 175,-

8

Premiering - slik fordeles premiene under årets arrangement:

F latholmen 2010

Indviduell premiering Herrer: nr. 1-5 Dame: nr. 1-3

F eistein 2010

Individuell premiering Herrer: nr. 1-5 Dame: nr. 1-3 Junior: nr. 1-3 Junior: nr. 1-3 Største fisk i kg uansett slag Største fisk i kg uansett slag Din Gullsmed i Tananger Ankerplassen Tlf. 51 64 05 85 Forretning • Verksted 10-18 (16)

V inner aV t anangerFestiValen 2010

Hovedpremie uansett klasse er - Ambassadør 5000 CDL gitt av Pure Fishing

Indviduell premiering Lagpremier

Herrer nr. 1-10 4-manns lag nr. 1-3 Dame nr. 1-3 2-manns lag nr. 1-3 Junior nr. 1-3

s tørste Fisk

Sei - Pigghå.

:

Hummeren Hotell gir gullnål for største fisk i disse klasser: Flatfisk - Torsk - Lange - Brosme - Lyr - Hyse - Hvitting Nålene er laget på bestilling av vår lokale gullsmed;

Norunn

på Melingsiden.

s tørste Fisk uansett klasse :

Pokal gitt av Stavanger Deep Sea Fishing Club Hummerens gullnål gitt av Hummeren Hotell

s tørste knurr gir FestiValens gjeVeste troFè : SØLVKNURREN

Gitt av MI/SWACO, laget av Bjarne Aase

B este BåtFører :

Pokal gitt av Sola Kommune Gavekort kr. 2 500,- gitt av SDSFC

11

Hverdager 09

00

-22

00

Lørdager 09

00

-20

00

Skibmannsveien 1, 4056 TANANGER

Telefon: 51 69 61 72 Lotto • Tipping • Vikinglotto Vi har også datatipping, og vi ordner alt for tippelag

12

Båtfører Rolf...

av Sigurd Olaf Roth

Rolf Roth er kjent av de fleste som i årenes løp har vært med på Tanangerfestivalen.

Han er øyboer på sin hals og Rott er hjemplassen!

Der har han et gardsbruk som han fremdeles driver, sjøhus i fleng, samt båter, kone og barn.

Nå har jo barna selvsagt vokst til, og har sitt virke på land, så Rolf og Elfrid er nå alene på garden.

Februar, tidlig morgen og 5 minusgrader med blå himmel og sol. Jeg treffer Rolf på lemmen i sjøhuset i Habn på Rott.

Fisket før og nå kan ikke sammenlignes, mener han. Når de stevnet vestover med ”Emley” kunne fang sten være på opptil flere tonn, levert i Tananger. Det var selvsagt dager da det ikke var så mye å få, men jevnt over var fisket bra på den gang. Han mener også at størrelsen på fisken var en helt annen før.

Det er ikke sprekt med fangsten nå til dags, men som han så treffende sier: ”Det er nå ikke så rart når en ser på remediene disse sportsfiskerne slip per ned i sjøen, de er nesten lagd for å skremme fisken!” Han forteller at ”dette er den beste plassen på jord”. Undertegnede er selvsagt er enig.

Fra oppveksten her ute har han bare gode minner, og fra han var liten måtte det jobbes på garden. Alle var med, så det er ikke som i dag, nei.

Han sier og at dette med fiske langt vest på Karlsmed ikke alltid er en lykke.

Vi skal jo selvsagt høre på de gamle, mener han, men tidene forandrer seg, og det som var riktig før trenger nødvendigvis ikke være riktig i dag.

Når det er artsfiske vi holder på med er sjansen for å få fisk nesten like god inne i fjorden som vestpå, mener han, og legger til at nå i vinter er det inne med land folk har fått fisk.

Skoleårene tilbrakte han i skolehuset på Rott hvor 9-10 elever gikk i samme klasse under kyndig veiledning av ”hu Margit”.

I ungdomstiden gikk egentlig dagene med det som ungdommer flest holder på med, alvor og skjemt, selvsagt, og på spørsmål om det gjerne kunne vanke en knert eller to er nå svaret det som vi alle har vært borti; vi lagde litt vin i ny og ne.

Rolf jobbet hjemme på garden i denne tiden, kom binert med fiske. Han var noen år på brislingfiske i Oslo-fjorden, og i Ryfylke mønstret han om bord i ”Vilja” av Roaldsøy. Ellers var det jo fiske med ”Emley af Rott” her i området.

Hjemme på garden har Rolf som nevnt ennå drift; han driver med sau!

I oppveksten var det litt mer liv og røre med 4 kyr, 15-20 sau, 3 okser og en hest.

For 10-15 år siden kvittet han seg med omtrent alt, men investerte mer i sau.

Men hvordan få en jente som er oppvokst på land til å flytte til Rott, da?

Han flirer litt da. ”Nei, det var ikke noe problem,” sier han, trekker pusten, og forteller om los Leif Roth som alltid sa; ”Rolf, du må finne deg en kjer ring som kan svømme under vann”. Rolf fikk ikke spurt om Elfrid kan det.

70

5.2IIVKRUHDV

+9$&UHIULJHUDWLRQHOHFWULFDOSLSLQJ

Vest om Rott ligger Kjør. Disse holmene ble fuglereservat i 1973. Rolf var oppsynsmann her i mange år, men nå er det den kongelige norske marine ved kystvakten som har overtatt den rollen.

Han har bare sett dem en gang, i en gummibåt, så hvilket oppsyn det er kan vel ingen svare på!

Skysskar har han vært; barnehage og skoleskyss måtte jo til da det ikke var noen skole her ute når ungene vokste opp. Denne skyssen drev han i 12-13 år. På spørsmål om det ikke kunne være tøft med været vinterstid, bare flirer han og sier at ”det er aldri dårlig vær!” I gjennomsnitt var han forhindret å gå inn med skolebarna 1-3 dager hvert år. Skolen ungene gikk på reagerte på dette da Elfrid og Rolf sine unger var mer på skolen enn de som bodde i umiddel bar nærhet av skolen, og i tillegg kunne gå til og fra hver morgen. Ungene til Rolf kan i alle fall ikke mistenkes å lide av sjøsyke.

vanlig dødelige som oss. Felles for dem alle, før i tiden, var at de var fra utlandet.

Du kan si det slik, sier Rolf, ”at det ble mye gøy da jeg ikke kan et ord engelsk.” Men i de senere år er det jo for det meste nord menn, da, og sportsfiskerne vi har med oss på sjøen er veldig snille og greie.

Så da er det festival igjen, og når dette leses ligger nok Rolf langs kaien og lurer, for han er fremdeles med for å videreføre den gode tradisjonen som tanangerfestivalen er. Og det var jo her det startet i sin tid!

Så til alle deltakere i år: ”Velkomne skal dere være. Jeg skal nok gjøre mitt til at den beste fiskeren vinner.” Når det gjelder Tanangerfestivalen har Rolf vært med, faktisk fra dag en, med unntak av noen få år med for liten båt til formålet.

Han gikk i noen år med heimevernskøyta ”Tor”.

Og når han kikker seg over skulderen og ser tilbake så har fangstene jammen forandret seg fra disse svære haugene med fisk, levert på Danielsen-kaien, til dagens fiske med skrinne fangster.

Men som han så treffende sier; ”det er jo blitt veldig greit da! De fisker, får napp, haler opp, ser på fisken, setter fisken tilbake i sjøen, klipper et hull i et kort og fisker videre.” Ikke blir det noe rot, og heller ikke søl, så spyling etter turene er nesten ikke nødvendig!

Om bord har han hatt mange forskjellige men nesker; fra de kongelige med blått blod til de mer Rolf i sitt trivelige miljø...

13

70

5.7HNQLVNHDV

NXOGHHOHNWURYYVE\JJ

Det lønner seg å samle alle forsikringene hos oss.

Hos If får du tilgang til forsikringsprodukter som dekker usedvanlig mye. Samler du forsikringene dine hos oss og blir If Pluss kunde, gir vi deg inntil 20 % rabatt. I tillegg får du penger inn på din personlige Egenandelskonto hvert år uten skader. Der kan du samle inntil 4 000 kroner som du kan ha i bakhånd hvis uhellet skulle skje. Som If Pluss-kunde får du også tilgang til ledende fagkompetanse og tilbud om unike sikkerhetsfordeler som reduserer risikoen for skade på eiendelene dine.

Ring 02400 eller gå inn på www.if.no hvis du vil vite mer.

SDSFC’s fiskeregler...

i samsvar med NHFs regelverk

SDSFC sørger for at følgende materiell og utstyr er ombord: •

Resultatskjema fra SDSFC • 1 stk tang per 2 deltagere • Laminerte merkelapper for største fisk • Sjøkart for fiskeområdet • Laminerte deltagerkort med stripps • Vannfaste tusjer/penner/blyanter • Oppdatert liste over største fisker • Målepinne for minstemål største fisk/premiefisk Alt registreringsarbeid gjøres om bord.

Hver deltager får eget klippekort som festes til person eller båt. Deltageren er ansvarlig for sitt eget klippekort.

Registreringsrekkefølge: 1.

Fisk av krok.

2.

Fisk i sjøen.

3.

Klipp i deltagerkort utføres av medfisker.

4.

Fisket fortsetter.

NB:

Ingen klipp etter at fisket er gjenopptatt.

Ingen minstemål for registrering av fisk.

Bonusklipp for fisk over ”minstemål for største fisk” kommer i tillegg til klipp for fiskeslag.

Kun største fisk i hver klasse kan/skal ilandføres og veies. Fisken må være over ”minstemål for største fisk”.

All uskadet og levedyktig fisk settes tilbake i sjøen. Skadet fisk avlives og legges i felleskasse.

All fisk som beholdes skal bløgges fortløpende. Unntak er knurr, pigghå og lusuer.

Fisk til eget konsum skal tas vare på av den enkelte deltager eller leveres til båteier.

Utregning av totalfangst:

Vekttall x antall fisk + bonuspoeng stor fisk + poeng for fiskeslag + bonuspoeng fra båt.

Maks 10 av hvert fiskeslag kan registreres. 20 poeng per fiskeslag gjelder også for uspesifiserte slag; fiskeskipper informerer.

OBS! Det er ikke tillatt å bruke egen GPS!

Minstevekt på pilk/lodd er 100 gram.

Minstemål for bonus-/premiefisk

Hvitting 45 Hyse Sei 45 45 Sandflyndre Kveite Pigghå Lyr 35 60 80 60 Torsk Brosme Lange Knurr Uspesifisert Bonusfisk 60 50 70 - Makrell teller ikke med i konkurransen

Vekttall

2 2 4 2 8 4 6 6 8 6 10 2 10 Hennig-Olsen Is avdeling Stavanger Marieroveien 57, 4017 Stavanger Telefon: 51 58 06 14

Slik skal ekstra god is smake Knurr bringes i land for veiing dersom man mener at akkurat den er stor nok til å vinne trofèet ”Sølvknurren”.

Altså; ingen minstemål for knurr!

15

SKANSKA

FIRELINE

Det hjelper lite med all verdens utstyr hvis ikke lina holder mål. FireLine har revolusjonert hav fi ske og er defi nitivt mitt førstevalg blant superliner.

Torunn Handeland SILLEN!

Sillen er kompakt og går raskt ned på det rette dyp.

Med rød chenille og selvlysende fl ashabou, på trippelkroken, har mang en vinner fi sk latt seg lure.

Sillen er første valget når det er ”førstemann” til fi sken!

Risavika havn – nyskaping med lange tradisjoner arbeidene fremover

Risavika har vært i utvikling som havn og næringsområde siden 1965. I takt med veksten i oljeaktiviteten har Risavika blitt et senter for oljerelatert virksomhet og logistikk.

planen er å ta imot det første skips anløpet i det nye havneavsnittet i løpet av 2008 når utenriksterminalen flyttes fra bykjernen i Stavanger til Risavika.

Betydelige arealer ble frigjort ved nedleggelsen av Shell-raffineriet og disse utvikles nå til fremtidsrettede nærings- og havneformål. Utbyggingen vil skje over en lengre periode men Risavika vil også bli et internasjonalt senter for forskning, utvikling og kommersialisering av miljøvennlig og fremtidsrettet energi, teknologi og havnetjenester.

Risavika havn skal utvikles til en av de ledende havner i Norge og således bidra til en styrking av regional og nasjonal nærings utvikling og verdiskaping.

Utviklingen skjer i en region som er blant de fremste i Norge på verdiskapning.

Kontakt oss: Risavika Havn AS Energiveien 20, 4056 Tananger Tlf: 51 71 52 50 E-post: [email protected]

Energiveien 20 • 4056 TANANGER • Tlf. 51 71 52 50 • e-post til [email protected]

FIRELINE

Det hjelper lite med all verdens utstyr hvis ikke lina holder mål. FireLine har revolusjonert hav fi ske og er defi nitivt mitt førstevalg blant superliner.

Torunn Handeland SILLEN!

Sillen er kompakt og går raskt ned på det rette dyp.

Med rød chenille og selvlysende fl ashabou, på trippelkroken, har mang en vinner fi sk latt seg lure.

Sillen er første valget når det er ”førstemann” til fi sken!

18

Resultater fra Tanangerfestivalen 2009

Herrer Navn

1. Alvestad, Asgeir 2. Florø Larsen, John O. 3. Helland, Stig 4. Bakkelid, Bjørn B. 5. Skudal, Petter 6. Ellingsen, Martin 7. Rygg, Tor Arne 8. Sandvoll, Roar 9. Helgesen, Jonny 10. Winther, Øistein

Damer Navn

1. Jonassen, Nille 2. Kjøndal, Bjørg 3. Wathne, Ellen 4. Sandvoll, Vigdis 5. Øglænd, Liv 6. Roth, Nina 7. Schrøder, Carina

Juniorer Navn

1. Taranger, Erik 2. Taranger, Øyvind

4 manns lag Navn

1. Bakkelid, Bjørn B. Skudal, Petter Rygg, Tor Arne Ellingsen, Martin 2. Stig Hetland Florø Larsen, John O. Stein, Bjørn Andersen, Øyvind 3. Espen Knarvik Johnsen, Kjell Olav Helland, Stig Winther, Øistein

Klubb

Pigghåene Nord Jæren HK Bjørgvin HK Oslo HK Oslo HK Oslo HK Oslo HK SDSFC 1 Team Sølvkroken Bjørgvin HK

Klubb

The Ladies’ Team Bergen HK The Ladies’ Team The Ladies’ Team SDSFC 2 The Ladies’ Team Bergen HK

Klubb

SDSFC 2 Pigghåene

Klubb

Oslo HK Nord Jæren HK Bjørgvin HK

Flatholmen

488,00 410,02 496,00 314,56 452,00 338,18 378,26 394,00 296,00 372,00

Flatholmen

318,46 374,80 303,05 313,59 198,82 135,92 40,07

Flatholmen

233,18 181,97

Lagpoeng

2920,52 2654,81 2497,20

Feistein

392,00 464,00 301,83 456,35 293,17 368,00 320,00 302,00 380,00 302,08

Feistein

263,58 187,28 241,45 200,34 272,00 273,77 214,21

Feistein

279,23 209,45

T-festivalen

880,00 874,02 797,83 770,91 745,17 706,18 698,26 696,00 676,00 674,08

T-festivalen

582,04 562,08 544,50 513,93 470,82 409,69 254,28

T-festivalen

512,41 391,42

www.wellbore.no

PTH SERVICES AS

VI ER IKKE DE SOM KAN LITT OM ALT. VI KAN ALT OM EN TING. ALT FRA BMW.

VELG EN BILFORHANDLER MED ENGASJERTE FAGFOLK. SNAKK MED OSS FØRST.

I Stavanger, Kristiansand og Oslo får du også MINI. Et merke fra BMW Group.

bavaria.no Stavanger Haugesund Kristiansand Arendal Oslo Gardermoen Molde

DIVERSE HAVFISKESNELLER -25% ALT LAGERFØRT FISKEUTSTYR -20% UNDER FESTIVALEN DANIELSEN

Torkelstien 2, 4056 TANANGER Tlf. 51 64 88 40

Ren

og miljøvennlig

energi

I Skangass har vi ambisjoner . Vi er opptatt av vårt industrielle og samfunnsmessige ansvar når vi inntar posisjonen som en av Skandinavias ledende aktører innen produksjon, markedsføring og transport av flytende, nedkjølt naturgass. Utgangspunktet er vårt nye LNG-anlegg som i disse dager tar form i Risavika i Sola. Herfra vil vi foredle, markedsføre og selge naturgass til nye kundegrupper og bruksområder. Våre produkter vil gi en betydelig miljøgevinst ved at LNG erstatter olje som energikilde. Skangass er et selskap eid av Lyse-konsernet samt Celsius Invest. I Risavika skal det hvert år produseres 300.000 tonn LNG, tilsvarende det årlige energibehovet for to byer av Stavangers størrelse. Besøk www.skangass.no

F A S E T T

Thor G. Aanestad

Lege Havnealléen 36 - 4056 TANANGER Tlf. 51 71 89 20 - Fax 51 71 89 21

En palle dagligvarer til Havøysund

F A S E T T

OVENPAA

P U B / R E S T A U R A N T SKAGENKAIEN 10, 4006 STAVANGER TELEFON: 51 89 52 44

norlines.no

Har du alt hva du trenger?

Alt du måtte behøve for en vellykket fisketur!

Total Integration Engineering & Inspection Surface treatment Fire proofing Insulation Subsea Scaffholding Access techniques Decommissioning Architecture Vision - Beyond Expectations www.beerenberg.com

KVADRAT A/S Tlf.: 418 50 777

Distriktets beste utvalg i fiskeutstyr.

Gode fagfolk hjelper deg med å kjøpe riktig utstyr.

NB:

15 % rabatt til medlemmer i havfiskeklubbene

BR24 HDS10

Knivskarpe skjermer med ny ekstrem bredbåndsradar...

HDS (High Definition System) er den nye unike serien av kombinasjonsprodukter fra Lowrance. Serien består av 5, 7, 8 og 10” modeller med knivskarpe skjermer.

• Ekstrem lesbarhet i direkte sollys med SolarMax™ Plus, lysdiodeteknologi.

• Utvidet lesevinkel og lysdimming ned til null.

• Navionics Platinum+ kartografi med ny 2D og 3D visning.

• Innebygd bredbåndsekkolodd med utrolige detaljer, klarhet og rekkevidde.

• Presentasjon av motordata fra motorer med NMEA2000, nye Yamaha, Suzuki, Evinrude m.m.

• Ved hjelp av Ethernet kan flere skjermer kobles sammen.

Lowrance introduserer BR24, en ny unik radar, med “solid-state” teknologi. Radaren gir en helt overlegen mål- gjenkjenning og separasjon, og er helt fantastisk på korte avstander!

• Krystallklare bilder av omgivelsene.

• InstantOn™, ingen oppvarming og justering.

• Minimalt strømforbruk, kun 17 watt.

• Ekstrem lav stråling gir økt personlig sikkerhet og fleksible plasserings- muligheter.

Båter og havner skilles enkelt ved tydelig målseparasjon.

www.lowrance.no

ProNav as, Egersund - Telefon 51 46 43 00 - Faks 51 49 21 00 - E-mail: [email protected]

norsea.tasta.2010 08.03.10 16:14 Side 1

Tanangerbasen -et industrielt kraftsenter

NorSea i Tananger og Dusavik ble etablert som forsyningsbaser i 1965, og har vært med fra olje- og gasseventyrets begynnelse. I dag representerer basene 2 industrielle kraftsentre med avgjørende betydning for oljevirksomheten i Stavanger-regionen.

Over 3000 mennesker har sin arbeidsplass på Tanangerbasen

N O R S E A A S E I E S A V N O R S E A G R O U P A S - E T 1 0 0 % N O R S K S E L S K A P

WWW.APPLY.NO

Stavanger Deep Sea Fishing Club ønsker alle deltagere lykke til i årets festivaler og velkommen til Tanangerfestivalene i 2011.

Stavanger Deep Sea Fishing Club Havneveien 30, 4056 TANANGER - www.sdsfc.no/[email protected]