Tollbodgata Studentboliger - Studentsamskipnaden i Vestfold

Download Report

Transcript Tollbodgata Studentboliger - Studentsamskipnaden i Vestfold

Tollbodgata Studentboliger Informasjonsmappe

Tollbodgata Studentboliger Studentsamskipnaden i Vestfold

SIV er en velferdsorganisasjon for studenter i Vestfold. Studentboliger er et av våre velferdstilbud og vi har 474 studentboliger totalt plassert i Horten, Borre, Bakkenteigen, Åsgårdstrand, Tønsberg og Larvik. Våre ansatte jobber for til en hver tid å opprettholde en høy standard på våre boliger samtidig som vi skal levere et høyt servicenivå overfor våre kunder. Vi ønsker at du skal trives hos oss og få med deg mange gode minner fra studietida i Vestfold.

For å gjøre din studiehverdag så god som mulig har vi også en rekke andre tilbud til deg:

• barnehager • spisesteder • bokhandel • idrettssenter • rådgivningstjeneste • karrieresenter • hytter • refusjonsordning for helseutgifter

Mer om SIVs velferdstilbud finner du på våre nettsider:

http://siv.hive.no

Studentsamsamskipnaden i Vestfold – Informasjonsmappe studentboliger

2

Tollbodgata Studentboliger Innhold: Studentsamskipnaden i Vestfold Beskrivelse av Tollbodgata Ansatte i boligavdelingen Boligreglement Praktiske opplysninger Utflytting og utvasking Branninstruks. Rømningsplan Brannvern/Brannalarmanlegg Avfallshåndtering Nyttige kontakter/ressurser Inventar og utstyr Side 02 Side 04 Side 05 Side 06 Side 08 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16

Studentsamsamskipnaden i Vestfold – Informasjonsmappe studentboliger

3

Tollbodgata Studentboliger Tollbodgata

SIV (Studentsamskipnaden i Vestfold) kjøpte i 2003 Tollbodgata i Tønsberg. Bygget er en del av gamle ærverdige Kokkegården med beliggende rett under Slottsfjellet. Bygget har ni leiligheter hvorav en av leilighetene har tre soverom, tre av leilighetene er små familieleiligheter med et soverom med plass til barneseng, de resterende leilighetene er parleiligheter - også disse med ett soverom.

Boligavdelingen

Det er vi som jobber i boligavdelingen du får mest med å gjøre når det gjelder praktiske ting ved boligen. Vi vil hjelpe deg på alle måter slik at ditt opphold i Tollbodgata blir så trivelig som mulig. Samtidig skal vi ivareta samskipnadens verdier på best mulig måte og vi håper på et godt samarbeid. Det er svært viktig for oss at du tar hensyn til dine medstudenter slik at alle får en fin studietid. Selvfølgelig er den beste løsningen at du og dine medstudenter forsøker å løse de problemene som eventuelt måtte dukke opp. Utvikler det seg til konflikter dere ikke klarer å løse i fellesskap vil vi gjerne at du kontakter oss slik at vi finner en løsning til beste for alle parter. Det er lov å gi oss et hint dersom noen oppfører seg på en måte du ikke kan akseptere.

Åpningstider Mandag-fredag kl 0800-1530

4

Studentsamsamskipnaden i Vestfold – Informasjonsmappe studentboliger

Tollbodgata Studentboliger Ansatte i boligavdelingen

Lisbeth Varpe | Boligsjef

- spørsmål om boligen - bestilling av boliger - innmelding av feil/mangler ved våre boliger - drift Telefon: 3303 1371 E-post: [email protected]

Karin Gulliksen | Bolig- og velferdskonsulent

- ansvarlig for booking - bestilling av boliger - henting/levering av nøkler - spørsmål om husleie/faktura Telefon: 3303 7900 E-post: [email protected]

Robert Strøm | Drifts- og vedlikeholdsleder

- tekniske feil/mangler - vedlikehold - snømåking/strøing - brannvarslingsanlegg - andre feil/mangler Telefon: 9583 5690 E-post: [email protected]

Vaktmestre André M. Karlsen og Sverre Brendbakken|

- tekniske feil/mangler - vedlikehold - snømåking/strøing - brannvarslingsanlegg - andre feil/mangler Telefon Andre: 9133 1941 E-post: [email protected]

Ann Mari Hagen | Husøkonom

- rapportering om mangler på hybel/leilighet/fellesarealer - dersom vasking av felles bad og kjøkken ikke fungerer - avtale om utsjekk av hybel før utflytting Telefon: 9007 1215 E-post: [email protected]

Studentsamsamskipnaden i Vestfold – Informasjonsmappe studentboliger

5

Tollbodgata Studentboliger Boligreglement for Studentsamskipnaden i Vestfolds (SIVs) studentboliger

§ 1. Innledning

Dette reglement omhandler boliger eiet og drevet av Studentsamskipnaden i Vestfold (SIV), og regulerer forhold som ikke er omtalt i leieavtalen. Reglementet er et tillegg til leieavtalen. Leder for SIVs studentboliger eller den som bemyndiges kan gi dispensasjon til fordel for leietakerne fra alle bestemmelser i dette reglement.

§ 2. Brann, sikkerhet

1. Leietaker plikter å gjøre seg kjent med Branninstruks og Rømningsplan. Leietaker skal opptre aktsomt i sin omgang med ild, varmekilder, kokeplater mv slik at det ikke oppstår fare for brann eller brannutrykning. 2. Rømningsveier (trapper og korridorer) skal alltid være frie for hinder i tilfelle brann. Det er forbudt å sperre branndører (dører som er merket med utgang eller nødutgang) eller la disse stå i åpen stilling. Vaktmester kan uten varsel fjerne gjenstander som er til hinder for frie rømningsveier. 3. Leietaker er selv ansvarlig for å skifte batteri i røykvarsler og ellers påse at den er i forskriftsmessig stand. Leietaker må umiddelbart melde fra til utleier ved mistanke om feil på røykvarsler. 4. Leietaker må ikke oppbevare gjenstander som kan utgjøre noen risiko for andre, verken i bolig, fellesområder, utearealer eller bod. Utleier vil uten forvarsel fjerne slike gjenstander.

§ 3. Røyking og dyrehold

1. Dyrehold er ikke tillatt i SIVs boliger. Unntak gjøres for førerhunder. 2. Alle rom (hybler, leiligheter og fellesrom) på studentboligene er røykfrie. Brudd på denne regel blir behandlet som alle andre brudd på ordensreglene, jmf § 14 i leiekontrakten. Røyker kan bli gjort erstatningsansvarlig for eventuelle skader, vask eller oppussing som må gjennomføres etter røyking.

§ 4. Renhold

1. Enhver leietaker er ansvarlig for renhold og orden i sin egen bolig. 2. Felleskjøkkenet med eventuelle fellesrom vaskes minst 1 gang i uken av de som har adgang til å benytte dette. Søppel skal tømmes daglig. Hver leietaker må sørge for å holde kjøleskapet rent og ryddig. Fellesskapene må holdes rene og ryddige. 3. Dusj/toalett, gang og eventuelle trapper vaskes minst 1 gang i uken. 4. I de tilfeller der det er flere brukere av fellesrom som kjøkken, dusj/toalett o.a. settes det opp vaskeliste. Hver av leietakerne skal følge lister for rengjøring og rydding. 5. Dersom SIV, etter gitt varsel, ikke finner renhold og rydding tilfredsstillende vil SIV foreta utbedringer for beboernes regning. Beboere har en felles plikt til å varsle SIV ved manglende renhold. 6. Fellesrom som vaskes av SIV, så som vaskeri, fellesstuer og lignende er leietaker, sammen med øvrige beboere, ansvarlige for å holde ryddige og i orden etter oppsatte regler. Slike rom vil kunne bli stengt av dersom rydding og renslighet ikke overholdes.

§ 5. Boder

1. Boder må holdes ryddige. 2. SIV kan organisere dugnad / opprydding av boder når dette finnes hensiktsmessig eller påkrevd. Dette gjelder ikke boder som er en del av boligen.

§ 6. Søppelhåndtering

1. Alt søppel skal pakkes forsvarlig inn før det plasseres på de anviste steder. For øvrig skal bestemmelser om bruk av søppelcontainere/kildesortering o.l. følges.

§ 7. Bruk av boligen og fellesarealene

1. Leietakerne plikter å respektere hverandres natte- og arbeidsro. Etter kl. 23.00 på hverdager og kl. 24.00 på dager før helligdager, og frem til kl. 08.00, skal det være ro i boligen, samt på eiendommen for øvrig. Leietaker er også ansvarlig for sine besøkendes opptreden. Utleier eller utleiers representant kan, når det finnes nødvendig, kreve at besøkende skal forlate boligen og eiendommen.

Studentsamsamskipnaden i Vestfold – Informasjonsmappe studentboliger

6

Tollbodgata Studentboliger

2. Det er ikke tillatt å riste eller banke klær, tepper og annet tøy ut av vindu, balkong eller veranda. Det er ikke tillatt å grille på balkong/veranda. 3. Tørking og lufting av tøy må ikke foregå i fellesareal eller rømningsvei, eller på en slik måte at det er til sjenanse for beboerne. 4. Det er ikke tillatt å bore i veggene. Ved opphenging av bilder o.l. skal det benyttes kroker som henges på billedlist. Dette gjelder også fellesrom, trapperom o.l. Oppslag, meddelelser o.l. må bare settes opp på oppslagstavler. 5. Det er kun tillatt å medbringe vaskemaskin/oppvaskemaskin eller lignende utstyr i boliger tilrettelagt for dette. 6. Tillatelse til å fjerne/bytte inventar kan gis av SIV i særlige tilfeller. 7. Det er kun anledning til å installere egen telefon i boliger hvor det er klarlagt for dette. 8. Alt "medbrakt" elektrisk utstyr tilkobles på eget ansvar. Leietager er ansvarlig for alle problemer og eventuelle skader som har skyld i bruk av eller feil ved leietakerens eget utstyr. 9. Tillatelse til å anbringe private paraboler/antenner kan gis av SIV i særlige tilfeller. 10. Det er tillatt å ha overnattingsgjester i boligen i inntil 10 dager. Leietaker må selv være til stede under besøket. 11. Ventilasjon: Avtrekksåpninger må ikke tettes med tøy eller liknende. Dette kan medføre fuktighet, mugg og bygningsmessige skader. Leietaker skal heller ikke slå av ventilasjonsanlegget. 12. Vinduer i fellesareal må ikke stå åpne om natten. 13. Inngangsdører skal alltid holdes låst. Leietakerne må aldri gi ukjente personer adgang til fellesarealer. 14. Leietaker skal sammen med sine medleietakere holde uteområdene ryddige. 15. Brudd på norsk lov gir grunnlag for å heve kontrakten.

§ 8. Fjerning av eiendeler og skrot

1. SIV kan pålegge beboere å fjerne private eiendeler (bilvrak, søppel m.m.) som leietaker har satt fra seg på SIVs eiendom. Etterkommer ikke beboerne pålegget, vil eiendelene bli fjernet for eiers regning.

§ 9 SIVs ansvar for beboernes eiendeler

1. Leietaker er ansvarlig for forsikring av private eiendeler. 2. SIV har intet ansvar for private eiendeler som beboer oppbevarer i studentboligen, med mindre tap av eller skade på disse skyldes forsømmelser fra SIV eller fra noen som handler på vegne av SIV.

§ 10. Dataoppkobling

1. Boligens dataoppkobling mot HVE er ment som et supplement til studiet. Bruk av denne forbindelsen på annen måte eller i et annet omfang som hindrer for andres bruk vil medføre at rettighetene bortfalle.

§ 11. Parkering

1. Sykler og barnevogner må kun plasseres på de steder som er anvist av utleier til dette bruk. 2. Biler, motorsykler og mopeder skal plasseres på anviste plasser. 3. Det er ikke tillatt å koble motorvarmer o.l. til noe strømuttak i studenthuset med mindre det er et uttak for dette og tillatelse er innhentet.

§12 Utleiers adgang til boligen, inspeksjoner og vedlikeholdsarbeider

1. Hvis en beboer melder en skade/feil/mangel, gir leieren samtidig SIV, eller den SIV bemyndiger, adgang til boligen inntil skaden er utbedret. Utbedringen skal skje innenfor en rimelig tidsramme. 2. Inspeksjoner og vedlikeholdsarbeider skal normalt varsles på forhånd. 3. Inspeksjoner som ikke krever varsel på forhånd: a. Inspeksjoner ved mistanke om fare for liv og helse. b. Inspeksjoner ved mistanke om alvorlige brudd på leiekontrakt og reglement. c. Inspeksjoner ved mistanke om alvorlige forhold eller mangler som krever akutt utbedring.

§ 13. Tillitsvalgt

1. Husvert kan bli trukket inn når det gjelder håndhevelsen av reglementet.

Ikrafttredelse.

Dette reglementet trer i kraft 01.04.2011.

Studentsamsamskipnaden i Vestfold – Informasjonsmappe studentboliger

7

Tollbodgata Studentboliger Praktisk informasjon

Beskjeder til vaktmester

Beskjeder og behov for reparasjoner kan meldes via vårt boligsystem på internett: www.sivbolig.no

, til vaktmester tlf 9583 5690 / 9133 1941 eller til SIVs servicesenter, tlf. 3303 7900 - e-post: [email protected]

.

Post og postkasse

Alle hybler/leiligheter har hver sin postkasse. SIV bruker postkassene for utdeling av fakturaer og informasjon. Sett navn på postkassa di! Postvesenet har som hovedregel at de ikke legger post i unavnet postkasse. For at posten skal komme greit frem til dere er det viktig å tilføye bygning og romnummer til adressen. Post med mangelfulle opplysninger blir returnert. Der som du ikke ønsker reklame kan du sette på en “Nei takk til reklame”-lapp på postkassa. Du kan få en slik lapp og navnelapp til postkassa hos oss. Riktig adressering er for eksempel: Ola Normann Tollbodgt 14a Leilighet xxx 3111 Tønsberg

Adresseforandring

Du er selv ansvarlig for din post. Ved utflytting må du huske på å melde adresseforandring til Posten og alle dine forbindelser; bank, forsikringsselskaper, aviser/tidsskrifter, venner og bekjente. Dette sikrer deg rask postgang.

E- Faktura

Studentsamskipnaden tilbyr efaktura som betalingsløsning for våre kunder. Med efaktura får du regningen ferdig utfylt rett i nettbanken. Du kan selv endre beløp og forfallsdato før du godkjenner. e-Faktura avtale inngår du i nettbanken enten ved å gå inn på e-fakturas tilbyderliste eller ved å si ja takk neste gang du har betalt en regning. Din efaktura referanse er det samme som ditt kundenummer hos oss.

Forsikringer

Selv om du bor på en liten studenthybel bør du tegne egen innboforsikring. SIV har forsikret bygninger og sitt inventar, men du er selv ansvarlig for dine personlige eiendeler. En del studenter er allerede dekket av innboforsikringen til foreldre. Dette gjelder de fleste som fortsatt er registrert på foreldres adresse i Folkeregisteret. Sjekk opp dette med forsikringsselskapet!

Røykeforbud

Det er forbud mot røyking inne i alle SIVs boliger. Leietaker vil bli gjort erstatningsansvarlig for eventuelle skader eller vask og oppussing som må gjennomføres etter røyking innendørs. Det er utplassertaskebegre utendørs. Dere som røyker sørger for å tømme disse regelmessig.

Telefon

Til- og frakopling samt bruk av telefon utføres av leietaker som også belastes kostnadene direkte fra Telenor.

Studentsamsamskipnaden i Vestfold – Informasjonsmappe studentboliger

8

Tollbodgata Studentboliger

Prisliste

Systemnøkkel Nøkkelkort Intern flytting Leie av kjøkkenutstyr, dyne, pute og sengetøy, pr måned Kr Kr Kr Kr 300 200 300 120 Utplassering av utstyr ved leie kortere enn 3 mnd Innlåsing ved husvert dag/kveld Innlåsing av SIV utenom ordinær åpningstid: Brudd på røykeforbudet Rengjøring fellesrom utført av SIV/rengjøringsbyrå, Vaskegebyr, utflytting, min.

Omsjekk av hybel ved utflytting Spikerhull, tape, pr stk Annen skade etter regning Purregebyr 1. gang Kr Kr Kr Kr Kr Kr Kr Kr Kr 120 30 / 60 750 (egen ordning for Mølla) 500 375 pr påbegynt time 500 100 50 62 (via Intrum Justitsia) Det sendes bare ut et inkassovarsel før beløpet sendes til rettslig inkasso.

Data

Opprettelse av nettverk er leietakers ansvar og kostnad.

TV

Det er parabolanlegg tilknyttet bygget. Kontakt Sem Elektro, tlf 3334 9905 for bestilling av oppkobling og leie av dekoder.

Strøm

Strømutgiftene dekkes av leietaker. Hver leilighet har egen strømmåler. Vi melder ifra til det stedlige nettselskapet Skagerak om at du har flyttet inn og du vil bli kontaktet av Skagerak for en bekreftelse av strømbestilling. Du må selv bestille strøm av den kraftleverandør du ønske å benytte. Ved utflytting leser vi av strømmen og melder vi ifra til Skagerak, Skagerak melder ifra videre til din kraftleverandør. Ved eventuelle spørsmål vedrørende en strømfaktura eller ditt kundeforhold kontakter du Skageraks kundeservice på tlf pr. telefon 815 33 933.

Boder

Det er 5 boder på loftet. Disse er merket med lilighetsnummeret. 301 har egen bod, dere andre deler bod to og to.

Sykler

Det viktig at det ikke settes sykler i svalegangen eller inne i gangen på grunn av frie rømningsveier (se “Brannvern”).

Studentsamsamskipnaden i Vestfold – Informasjonsmappe studentboliger

9

Tollbodgata Studentboliger

Renhold

Trappvask går på rundgang mellom leietakerne, det er utarbeidet egen vaskeliste. Følg opp vaskelista.

Husøkonomen kontrollerer at fellesvasken er utført. Ved studiestart blir det utført inspeksjon hver uke. I enheter hvor alt fungerer bra trappes kontrollen ned, og det foretas kun stikkprøver. Skulle det oppstå problemer kontakter dere husøkonom eller SIV, og full kontroll gjenopptas.

Ro og orden

Vis respekt for bestemmelsen om at det skal være ro etter kl 2300 hverdager og kl 2400 dagen før helligdager. Ta hensyn til dine naboer og medleietakere. Det er viktig å huske at man ikke bor alene, og at man ikke kan gjøre som man vil hele tiden. Hvis du har et problem med noen av dine medleietakere så ta det opp med vedkommende så fort som mulig. Ting blir bare verre hvis du går og irriterer deg i lang tid, og det kan være at alt skyldes en liten bagatell.

Vask av tøy

Det er anlagt et lite vaskeri under trappa i den innerste oppgangen. Vaskeriet er til fri benyttelse. Vennligst fyll opp maskinene. NB! Bh med spiler legges i vaskepose. Løse spiler har dessverre forårsaket mange dyre reparasjoner. Blir utstyret skadet på denne måten vil brukeren bli belastet eventuelle reparasjonskostnader.

Billedlister

Det er montert billedlister med spesialkroker på alle hybler. Alle former for veggdekorasjoner henges på disse, - bruk fiskesnøre eller hyssing. Gi oss beskjed dersom du har behov for flere kroker. Ikke stift i veggene da dette påfører huseier store vedlikeholdskostnader.

Parkering

Det er dessverre ikke knyttet parkeringsplasser til bygget. Det er ikke tillatt å parkere på gårdsplassen.

Snø

Det settes ut snøskuffer til måking av snø. Dere oppfordres til å dele på snømåkingen.

Oppsigelse

Du gir oss en skriftlig oppsigelse to måneder før utflytting. Oppsigelsen kan du registrere ved å logge deg inn på Min side i boligsidene: www.sivbolig.no, eller ved å kontakte SIV-kontoret. Skjer oppsigelse og utflytting før den 15. blir det fakturert halv husleie. Dersom oppsigelse og utflytting finner sted etter den 15. blir man fakturert for hele måneden.

Studentsamsamskipnaden i Vestfold – Informasjonsmappe studentboliger

10

Tollbodgata Studentboliger Utflytting og utvasking

Generelt

Ved utsjekking er det en stor fordel at både leietager og utleier er til stede. Dersom husøkonom foretar utsjekkingen alene og finner noe å sette fingeren på, vil du få et vaskegebyr på minimum kr 500. Er du derimot å tilstede får du mulighet til å rette opp det som ikke er tilfredsstillende. For å være sikre på at våre hybler og hybelhus er hyggelige å flytte inn i er vi svært nøye med utsjekking. Ta kontakt med husøkonom på tlf 9007 1215 senest en uke før utflyttingsdato for å avtale utsjekkingstidspunkt. Dersom du ikke er ferdig med å vaske til avtalt utsjekkingstidspunkt, eller at boligen ikke er tilfredsstillende vasket slik at det må foretas ny utsjekking, påløper det et omsjekkingsgebyr på kr 100. Hybel/leilighet må være fraflyttet senest kl 1200 på utflyttingsdatoen. Dersom nøkkel ikke er levert SIV innen kl 1200 oppsigelsedagen må det byttes sylinder og leietaker faktureres kr 750 for sylinderbytte.

Utvasking av leiligheten

Vaske tak, vegger, gulv, alle lister, dører, skaper og lamper. Vinduer vaskes innvendig og utvendig. Gardinene ristes/vaskes etter behov - finvask. Kjøleskap tines av og vaskes. Vifte og komfyr med stekeovn vaskes grundig. Kjøkkenskap og skuffer vaskes. Du skal også foreta en grundig vask av dusj/ toalett. Tak, vegger, dør, lister, sanitært utstyr, speil, dusjforheng/dusjvegg, hyller eventuelt annet inventar og gulv. Fliser/respatexplater vaskes med et avfettingsmiddel – spray på, la virke litt, vask med skrubb, spyl av med dusjen og tørk over med en tørr klut. Gjenta om nødvendig. Gjenstridige flekker skrubbes forsiktig med Jif og gryteskrubb. Dusjforhenget vaskes i vaskemaskin – finvask 40 grader. Bod tømmes og kostes/støvsuges.

Studentsamsamskipnaden i Vestfold – Informasjonsmappe studentboliger

11

Tollbodgata Studentboliger

Studentsamsamskipnaden i Vestfold – Informasjonsmappe studentboliger

12

Tollbodgata Studentboliger Brannvern

Generelt

For egen og andres sikkerhet: Ta alltid ut støpsel på elektriske apparater etter bruk. Vær oppservant ved bruk av levende lys. Gjør deg kjent med hvor nødutgangene og brannslokkingsutstyret er. Gå alltid ut når brannalarmen går. Les Branninstruks og Rømningsplan. Hold alltid rømningsveier frie. Brannmelderne/røykvarslerne skal til enhver tid være inntakt. Det er ditt ansvar at varsleren i leiligheten/fellesarealet ikke tas ned eller tildekkes. Sabotasje av varslere og/eller slukkeutstyr kan medføre erstatningsansvar. Meld i fra til oss umiddelbart dersom du oppdager en feil.

Betjeningsinstruks brannalarmanlegg.

Det er installert automatisk brannalarmanlegg som er koplet direkte til Brannvesenet. Anlegget har røykdetektorer i alle leiligheter, trappeløp, korridorer og loft. Ved hver oppgang er det plassert manuell brannmelder og felles betjeningsenhet for respektive oppgang. Studer videre informasjonen nøye: Brannmelderene i leilighetene slår ut dersom kjøkkenet ”røyklegges” med matos og er også følsomme overfor damp fra dusjen. Dersom du er sikker på at det er du som har utløst en alarm er det viktig at du tilbakestiller alarmen innen 3 minutter, hvis ikke meldes det alarm direkte til brannvesenet som rykker ut.

Varsling

Brannalarm varsles som stor og liten brannalarm. Liten alarm varsles med sirener inne i alle leiligheter tilhørende samme oppgang. Stor alarm varsles med alarmklokker i trappeoppgang, fellesrom og sirener i alle leiligheter. Ved liten alarm er automatisk melding til brannvesenet forsinket i 3 minutter. Stor alarm gir direkte varsel uten forsinkelse.

Deteksjon i leilighet

En røykdetektor i alarm gir liten alarm, to røykdetektorer i alarm eller utløst manuell melder gir stor alarm direkte.

Aksjon

Når brann varsles med sirener i leilighet, må den enkelte person finne ut om det er stor eller liten alarm, og om det er varslet fra egen leilighet. Dersom alarmklokker ringer i trappeløp er det stor alarm og leilighet må umiddelbart evakueres. Ved alarm på sirener kun i leiligheter er det liten alarm. Sjekk om lysdiode på detektorer i egen leilighet lyser rødt. Hvis den lyser rødt og det ikke er brann, må knapp avstill på betjeningsenhet i 2 etg. betjenes innen 3 minutter for å avstille/stoppe stor alarm. Dersom ingen av detektorene i egen leilighet lyser er årsaken i de andre leilighetene i samme oppgang. Da må en ikke avstille før alle leiligheter er undersøkt.

Brannsentral

Brannsentralen for bygget er montert i 1 etg. kjøkkeninngang for restaurant. På denne vises i klartekst hvilken detektor som har utløst. Betjening av brannsentral er kun for autorisert personell.

Utkopling av detektorer

På betjeningsenheten er det mulig å utkople detektorer i leiligheter. Utkopling vil berøre alle leiligheter i oppgangen, og bør derfor varsles til alle berørte leiligheter. Trykk på knapp merket utkopling og utkoplingslampe lyser. Utkopling av detektorer er nå aktivert og vil være aktiv i 4 timer. For å kople detektorer inn før utløpt tid, trykkes knapp utkopling inn en gang til. Observer at gul diode slukker.

Servicetelefon Autronica: 2328 7000

Studentsamsamskipnaden i Vestfold – Informasjonsmappe studentboliger

13

Tollbodgata Studentboliger Avfallshåndtering

Det er kildesortering ved alle SIVs boliger. Beholderne er plassert rett på utsiden av byget. Tenk miljø, sorter søpla di! Papp/papir, matavfall, plast, glass/metall og restavfall i hver sin beholder. Det er viktig at all søppel komprimeres. Hjelp oss å holde det ryddig på avfallsplassen slik at det ser trivelig ut. Da slipper du besøk av ubudne gjester som fugler, rotter og mus. NB!! Det er viktig at søpla sorteres og legges i riktig beholder. Avfallsselskapet nekter å ta med seg avfallet dersom det er dårlig sortert. Dersom du har store ting du ønsker å bli kvitt kan du bestille bortkjøring av vaktmester (ikke sett det ut ved avfallsdunkene uten avtale med vaktmester). Det er utplassert dunker med blått lokk til papir/papp. Dette er

papiravfall

:  aviser, brosjyrer, konvolutter, reklame, ukeblader, telefonkataloger, pocketbøker med myk perm  papir, pappesker, dorullkjerner  melk- og juicekartonger, du trenger ikke å fjerne korker eller etiketter fra kartongene  papp- og papiremballasje, pizzaesker, skylle – og vaskemiddelesker Det er utplassert dunker med oransje lokk til glass og metall. Dette er

glassemballasje

:  glass som har inneholdt syltetøy, pastasauser, barnemat etc  vin- og spritflasker

Dette er metallemballasje:

 brus- og ølbokser uten pant  hermetikk, kaviar- og majonestuber ol  korker av metall, myke metallbokser, sølvpapir. Det er kun glass- og metallemballasje som har inneholdt mat eller drikke som skal resirkuleres.  Dette er

plastembalasje

:  plastemballasje som har inneholdt mat, drikke eller andre husholdningsvarer  isopor, plastfolie  vindusspylervæskekanner, sjampoflasker ol Skyll plastemballasjen ren med kaldt vann. Det gjør ingenting om det er et tynt fettlag igjen. Etiketter kan være på. Bruk sunn fornuft: Er det krevende å få plastemballasjen ren, kastes den i restavfallet. Det finnes ikke dunk, bruk VESARs plastavfalls sekker.

Det er utplassert dunker med brunt lokk til BIO- avfall. Dette er BIO-avfall:

• matrester • kaffefilter og teposer • tørkerull og servietter Det er kun BIO-avfallsposer som kan benyttes. Vanlig plastposer er av ikke nedbrytbart materiale. Tøm gjerne BIO-avfallet ditt hver dag slik at du slipper vond lukt på kjøkkenet. Det er utplassert dunker med grønt lokk til restavfall.

Restavfall

: Avfall som ikke sorteres til annen gjenvinning.

Studentsamsamskipnaden i Vestfold – Informasjonsmappe studentboliger

14

Tollbodgata Studentboliger Nyttige telefonnummer:

Navn Telefon

Brannmelding Politiets nødtelefon Ambulanse Legevakten, Tønsberg 110 112 113 3331 6350 Politi, Horten/Tønsberg Tønsberg kommune Buss - rutetider Vestfold NSB togtider Taxi, Tønsberg 02800 3334 8000 177 3330 1111 SIV Sentralbord 3303 1230 Boligsjef, Lisbeth Varpe Bolig- og velferdskonsulent, Karin Gulliksen Vaktmester, André Karlsen Vaktmester, Robert Strøm Husøkonom Ann Mari Hagen 3303 1371 3303 7900 9133 1941 9583 5690 9007 1215 Høgskolen i Vestfold Studentparlamentet Vestfold Studentsamfunn 3303 1000 3303 1239 3303 1238

E-post/Nettside

http://www.tonsberg.kommune.no/ http://www.vkt.no/ www.nsb.no

[email protected] [email protected] [email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

Studentsamsamskipnaden i Vestfold – Informasjonsmappe studentboliger

15

Tollbodgata Studentboliger Inventar og utstyr:

Utstyr i leiligheten:

• kjøleskap • komfyr • gardiner • garderobeskap (ikke i 301)

Vi håper du får en fin tid her hos oss og vi ønsker deg lykke til med studiene

Studentsamsamskipnaden i Vestfold – Informasjonsmappe studentboliger

16