45363 Menighetsbladet Grytten nr.3 2014.indd

Download Report

Transcript 45363 Menighetsbladet Grytten nr.3 2014.indd

Menighetsbladet

nr 3- 2014 for Grytten prestegjeld

INFORMASJON

Tårnagenter s. 5 I samtale med Erik Brekken s. 6

K

jære lesar

Høsten er kommet, og etter en vår og sommer som har vært fantastisk, så skulle vi ha mye «lagret energi». Det er slik at når høsten kommer starter alle aktiviteter opp igjen; barnehager og skoler, fritidsaktiviteter av ulike slag- og etter noen uker så kjenner vi kanskje på at vi lik som «henger i stroppen»! Dagene blir kortere og travel heten får taket. Det skal skje så mye som vi både har lyst til å være med på og som vi føler forventes at vi er med på. Noen ganger har jeg lyst til å rope; «stopp verden, jeg vil av». Men ver den går videre, og så blir det opp til oss å prioritere hva vi skal være med på. I skrivende stund har jeg akkurat fått en skikkelig gladmelding fra Grytten kirke. Der har de hatt en fin søndag med 4-åringer, tårnagenter, konfir manter og to dåpsbarn. En gudstjeneste for små og store!

I disse dager møter ca 70 ungdommer til konfirmasjons forberedelse, kanskje prestene er like spente som konfir mantene – men jeg håper konfirmantene gleder seg like mye til samværene som prestene.

I de varme sommerdagene vi har hatt, har vi kunne gå til springet og tappe godt og rent vann til å slukke tørsten med, dette er selvsagt for oss. Jeg håper vi derfor både ved pen ger og innsats som bøssebærer bidrar til at mennesker andre steder i verden skal slippe å gå i mange timer for å hente vann.

Til slutt vil jeg bare minne om Jesu ord som du kan lese i Johannesevangeliet kapitel 4: «Men den som drikker av det vannet jeg vil gi, skal aldri mer tørste. For det vannet jeg vil gi, blir i ham en kilde med vann som veller fram og gir evig liv» Sol og sommer gir kortvarig energi og glede, Jesus fyller alle våre behov både i sol og regn!

God høst!

Diakon Rune er sammen med flere engasjerte mennesker i kommunekomitéen i full gang med forberedelse til årets TV-aksjon. Den 19. oktober er den store innsamlings dagen der målet er å skaffe nok penger til at en million mennesker i 8 land skal få varig tilgang på rent vann. Kirkens Nødhjelp skal ha ansvaret for dette prosjektet.

Ruth Brennhaug Staurseth

GRYTTEN PRESTEGJELD

Nyttige telefonnummer og adresser Kirkekontoret, Vollan 6, 6300 Åndalsnes Åpent mandag- fredag kl. 09.00-14.00 tlf. 71 22 74 70 fax 71 22 74 79

Prost Lars Slettebø Sokneprest John Sylte Sokneprest Petter Dahle Prostiprest Erling Nerheim Diakon Rune Singelstad Organist Paul Magne Venås 71 22 74 74 926 71 544 71 22 74 76 918 65 064 71 22 74 75 915 43 155 71 22 74 72 997 38 137 71 22 74 73 996 42 857 902 01 495 Trosopplæring Emy Benjamins Driftsleder Hans Oskar Gaustadnes 71 22 74 62 402 90 220 Kirkeverge Ruth B. Staurseth 71 22 74 77 717 02 291 71 22 74 71 482 82 613 Kontorsekr. Kirsti Rødven 71 22 74 70

Våre e-postadresser:

Lars Slettebø John Sylte Erling Nerheim Petter Dahle Rune Singelstad Emy Benjamins [email protected] [email protected] [email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

Paul Magne Venås Harald Morstøl [email protected]

[email protected]

Hans Oskar Gaustadnes Ruth Brennhaug Staurseth [email protected]

Kirsti Rødven [email protected] [email protected]

REDAKSJONEN Ruth Brennhaug Staurset, Rune Singelstad, Kirsti Rødven Frivillig kontingent kr 200,- Det er mulig å bestille bladet for den som bor utenom prestegjeldet til kr 250,- for porto og ekstra arbeid.

Menighetsbladets konto:

4087 24 01042

Menighetsbladet v/Kirkekontoret, Vollan 6, 6300 Åndalsnes Hjemmeside:

www.rauma.kirken.no

Forside: Steinar Vikås Grafisk design og trykk: ekh.no

MI LJØ MERKE T 24 1 T rykksak 69 0

GRYTTEN PRESTEGJELD

M

in sang

Salmen jeg tenker på når jeg får spørsmål om å bidra til Menighetsbladet, er «Navnet Jesus blekner aldri». På Verma, der jeg vokste opp, bodde vi 100 meter fra bede huset og 100 meter fra ungdoms lokalet. Blant andre Blå Kors og Santalmisjonen hadde møter på bede huset, og etter an dakta var det gjerne filmfrem det nok ikke.

Kjell Brudeli, Verma

visning. Salmen som ble sunget før filmen snurra, var ofte «Navnet Jesus blekner aldri». I min barnlige fore stilling trodde jeg at det ble sunget slike sanger på bygdekinoen også, og jeg tenkte at alle kunne «Navnet Jesus». Slik var Denne salmen har gitt meg gode minner fra barndommen som gjør godt den dag i dag, og jeg kjenner at jeg er enig i innholdet. Kanskje denne sangen er skrevet etter Ap. Gj. 4-12 «Det er ikke frelse i noen annen, for det er ikke gitt mennesker noe annet navn under himmelen som vi kan bli frelst med». Det er også en salme jeg gjerne spiller for meg selv.

Navnet Jesus blekner aldri

Navnet Jesus blekner aldri, tæres ei av tidens tann.

Navnet Jesus, det er evig, ingen det utslette kan.

Det har bud til unge, gamle, skyter stadig friske skudd.

Det har evnen til å samle alle sjeler inn til Gud.

Navnet Jesus må jeg elske, det har satt min sjel i brann.

Ved det navnet fant jeg frelse, intet annet frelse kan Jesu navn! Hvor skjønt det klinger, la det runge over jord!

Intet annet verden bringer håp og trøst som dette ord.

For det navn må hatet vike, for det navn må ondskap fly.Ved det navn skal rettferds rike skyte friske skudd på ny. Midt i nattens mørke blinker som et fyrlys Jesu navn, og hver hjelpløs seiler vinker inn til frelsens trygge havn. Og når solen mer ei skinner, Jesu navn, det lyser enn. Da den frelste skare synger høyt dets pris i himmelen.

Biskop Odd Bondevik til minne

For ikkje så lenge sidan kom meldinga om at Odd Bondevik er død, 73 år gammal. Biskop Bondevik var kjent av mange også her i våre kyrkjelydar. Mange vil hugse gode møte med ein jordnær biskop som i høg grad var til stades og lyttande i samtalar og fellesskap.

Bondevik var ein kjent misjonsleiar som misjons-sekre tær og generalsekretær i Det norske Misjonsselskap, etter først å ha vore Japan-misjonær. Her i Møre lærte vi han å kjenne som ein spennande og utfordrande talar med klar tanke og stor kunnskap. Han makta å få fram sentrale sanningar om Jesus Kristus, og han tala natur vernet og skaparverket si sak både i ord og handling. Odd Bondevik fann seg vel til rette med sin enkle og nøysame livsstil, sitat: « Det er grense for hvor mange bukser du har bruk for og hvor mange kjøttkaker du kan spise.» Mange vart også overraska over hans slå ande kommentarar med mykje humor.

I takksemd for Bondevik si gode teneste nasjonalt og internasjonalt i misjonsarbeidet og hans teneste mel lom oss i Møre bispedømme.

Petter Dahle Sokneprest

3

4

Det skjer

Tiden fra høsten og frem mot jul er ofte en travel tid med mange aktiviteter i kirkene våre. Det er blant annet ut deling av 4-års bok Grytten sokn har delt ut sine bøker, men for dere som er hjemmehørende i Hen sokn, er det tenkt utdeling av 4-års bok helga 8-9. november. Dette er også ei helg hvor menighetsrådet i Hen og trosopplærerne ønsker å arrangere Tårnagenter. For å få til dette trenger vi agenter, så følg med i posten, invitasjon vil komme. Den første helga i oktober blir det utdeling av 4-års bok i Voll kyrkje for barna i Måndalen og Innfjorden, og 5.klass ingene fra Måndalen vil motta hver sin bibel. 5.klass ingene fra Innfjorden har allerede fått sine i september. Det blir også utdeling av 4-årsbok i Eid kyrkje den 7.des ember, dette er for alle 4 åringene i Eid og Holm sokn.

Ungdommene som skal konfirmeres til våren blir også pres entert i sine menigheter/kirker i løpet av høsten. Noen er allerede blitt presentert, men i Innfjorden bedehuskapell den 19.oktober kan du møte konfirmantene i Innfjorden og Måndalen. I Hen kirke den 30.november er det både konfirmantpresentasjon og Lysmesse. Konfirmantene i Eid og Holm blir presentert den 14.desember i Holm kyrkje, også der er det Lysmesse samtidig. I lysmessene som arrangeres i de ulike kirkene våre i adventstiden deltar konfirmantene. Dette er kveldsguds tjenester, og innholdet er preget av at det ikke er lenge igjen til jul.

Lysmesser

Hen kirke 30.11

Vågstranda kyrkje 30.11

Eid kyrkje 07.12

Grytten kirke 07.12

Holm kyrkje 14.12

Her er noen minner fra noen av sommerens friluftsgudstjenester, og konserter:

Sangseminar med påfølgende konsert i Grytten kirke Friluftsgudstjeneste på Nysetra med nyansatt sokneprest Petter Dahle Konsert i Kors kirke- Alf Prøysen

Velkommen heim

Fleire har møtt meg med denne helsinga sidan vi kom til Rauma: «Velkomen heim!» Det er veldig kjekt å høyre slikt, – men også litt forvirrande. Heim og heim – eg har ikkje bodd her på 40 – 50 år – det er mykje nytt og svært mange eg ikkje kjenner. Den som er heime burde vel vere godt kjent… Men «heim» – då er det kanskje viktigast å vite kvar du kjem ifrå – ikkje så vesentleg å vere godt kjent. Det er vel starten, opphavet og utgangspunktet som betyr mest, det handlar om røter og identitet meir enn om seinare års erfaringar. Eg trur at mange av oss både har, - og kjenner ei til knyting til kyrkja – til kristen tru og tradisjon – til dåp og konfirmasjon – til Gud. Vi undrast på korleis utviklinga skal gå vidare for land og folk – vi merkar eit meir spri kande åndeleg bilde og nye retningar… Kvar høyrer eg til, kva er min heim? Det er godt å komme heim att. Det er godt å kjenne sitt opphav og vite kvar ein kjem ifrå. Om eg har vore borte lenge, veit eg kvar eg høyrer til. Skapt i Guds bilde og døypt til fellesskap i kyrkja,- det gjev tilhørighet. Om Gud står det at han liknar ein far som ser etter sitt barn, tek imot med opne armar og seier tydeleg: Velkomen heim! Heim til ny kontakt, nåde, felles skap og glede

Som når et barn kommer hjem om kvelden og møter en vennlig favn, Slik var det for meg å komme til Gud, jeg kjente at der hørte jeg hjemme. Det var en plass i Guds store rom, en plass som lenge ventet meg. Og jeg kjente: Her er jeg hjemme, jeg vil være et barn i Guds hjem.

Gøte Strandsjø, Salmeboka nr. 325

Petter Dahle Sokneprest

Tårnagenter i Grytten kirke

Helga 6. og 7.september ble Grytten kirke åsted for grun dige undersøkelser og spen nende oppdrag, da 10 tårn agenter lette med lyslykter og forstørrelsesglass rundt omkring i kirka. De under søkte fra benker til klokke tårn, ikke engang utsiden av kirka ble utelatt. Underveis fikk barna ulike oppdrag de skulle løse, og hele kirka var omgjort til en labyrint de skulle finne fram i. Agentene så Tårnagentfilmen, og de øvde inn sang til søn dagen. De fikk også ringe med kirke klokkene, og underveis ble det servert agentmat. Tilbakemeldingene var posi tive. Tårnagentene var svært delaktige i gudstjenesten på søndag, og bidro med meget stor sangglede. Dette opplegget ble arrangert av menighetsrådet i Grytten og trosopplæringsmedarbeiderne som bidro var Paul Magne Venås og Alvhilda Michelsen. Målet er å gi barna i 3.klasse muligheten til å bli bedre kjent i kirka si- så neste år er det kanskje du eller noen du kjenner som er tårnagent?

5

I SAMTALE MED

Erik Brekken

Fakta

Født: Bustad: Jobb: 11.09.1971

Åndalsnes Rektor ved Rauma videregående skole Interesser: Familien, følge opp barna i skole og deres aktiviteter på fritiden, Fjellturer sommer og vinter. Trening.

Familie: Samboer og to jenter på 9 og 11 år.

Favorittsang: Det varierer akkurat nå er det : «guttær» med Hennig Kvitnes og «Even a dog can shake hands» med Warren Zevon Favorittmat: Pizza

Hva er viktige verdier for deg?

Omtanke – omsorg – kjærlighet. Det vil igjen gi gode rela sjoner, tillit og gjensidig respekt

Tanker om lokalmiljøet

Kva synest du er bra her i Rauma?

– I Rauma er veldig mye bra. Rauma kommune er aktive i sitt samfunnsoppdrag i å utvikle og forvalte det kom munale tjenestetilbudet, samt å videreutvikle samfunnet slik at det blir tilpasset fremtidens behov for innbyggerne. Det virker som om politikerne og administrasjonen holder momentet for endringer som skal gjøre det enda bedre å bo, drive næring og benytte de ulike kommunale tjene stene.

Pappa Erik på tur med Stine og Synne

«Det er ikke den sterkeste som overlever, det er heller ikke den mest intelligente, men den som er dyktigst til å tilpasse seg endringer.» ~ Charles Darwin ~

Tankar om plassen til kyrkja

I lokalmiljøet

– - Jeg tenker at kirken muligens er for lite synlig i lokal miljøet. Alle vet at den er der, men jeg tror det er relativt få som benytter den.

– Det er gammelt sitat som er en god beskrivelse på hva mye av våre liv dreier seg om.

–Utover dette vil jeg legge til at det er en formidabel dugnads innsats i Rauma for barn og unge. De har et fan tastisk tilbud av fritidsaktiviteter innenfor de ulike idretts lag og organisasjoner.

I mitt liv

– Jeg er døpt og konfirmert i kirken. Husker både fadervår, trosbekjennelsen og Johannes 3.16. utenat. Jeg er ikke mye i kirken utenom spesielle anledninger.

Eit minne eller ei oppleving knytt til kyrkja som har be tydd mykje for deg

- Dåpen til mine to barn Synne og Stine. Det var flotte seremonier og fine gudstjenester ved begge anledninger.

Er det noko vi burde ha blitt betre på i Rauma?

– - Vi kan stadig bli bedre på alt! Det er vi faktisk alle rede på vei til selv om det ikke bestandig oppleves slik. Det har nok med at vi kanskje er litt forutinntatte i våre holdninger og egentlig er litt redde for det nye og ukjente.

Kven vil du utfordre til neste samtale?

– Marcus Brevik.

6

HIMLEN BLÅNER FOR VÅRE ØYNE

Himlen blåner for vårt øye, jorden grønnes for vår fot.

Bekken risler for vår tørste, korn og blomst og tre slår rot.

Fugler spiler sine vinger, barnet pludrer med sin mor.

Lovet være Han som skapte drømmen og det første ord.

Vinden har sin sti å vandre, bølgen har sin vei å gå, vår og sommer, høst og vinter skifter i det minste strå, gledens tid og sorgens time har sin bolig i hvert sinn.

Lovet være Han som åpnet første le og siste grind.

Lyset stiger, lyset faller over alle dunkle fjell.

Morgensol og aftenstjerne viser dag og varsler kveld.

Hjertet har sin lengsels høyde, hån den har sin gjernings fred.

Lovet være Han som er og ånder over tid og sted.

Einar Skjæraasen 1965

Opne dører

Sidan år 2000 har det vore «Open kyrkje» i Grytten nokre timar dagleg i juli månad. Soknerådet, v/ Solveig Brude, tok først initiativ før historielaget på Veblungsnes overtok ansvaret med trykking av brosjyrer på 3 språk, plakatar og vaktlister dei siste somrane.

Det er ei lita oppgåve reint kvantitativt, men kvalitativt ser vi det som ei stor oppgåve. Ofte får vi gode tilbake meldingar frå besøkande. Det kan vere tilfeldige forbi passerande, for Grytten Kyrkje ligg lagleg til ved E 136. Nederlandske og tyske turistar kjem gjerne innom og alltid skriv dei: «Schøne kirche, beatiful church» eller liknande helsingar i gjesteboka. Og lokale heimvendte sommar gjester kan skrive: « En fin og vakker kirke hvor mine kjære foreldre giftet seg i 1963. Mine kjære beste foreldre er gravlagt her.» Ei anna skriv: «Jeg ble døpt her i 1945 og konfirmert i 1960. Det vekker gode minner.» Nytt av året er Grunnlovsjubileet. Eli Fure som arbeider med grunnlovsjubileet i Riksarkivet, kom forbi og fann ei opa dør og skreiv: «Hyggelig å se at fullmakter fra valgene i 1814 er hengt så fint opp!» Ja, slike overraskingar og berre takksame gjester får vi møte i Open kyrkje.

Ein kveld kom eit dansk ektepar innom, og Inger-Marie Digernes fekk høyre vakker song inne i kyrkjerommet! Danskar er glad i salmesong og det blei som ein liten kveldskonsert på rein inspirasjon! Det var truleg ein Grundtvigsalme dei song:» Ham takke alle vi med sang/ for alt hva Han har givet/ for hva Han vokse lot i vang/ for Ordet og for Livet!» Men det beste» gullkornet» kom i år frå ein sveitsisk tu rist frå Lausanne. Han gjekk ut og inn og var over ein halvtime inne i kyrkjerommet. Det var kveldssol og heile rommet med alle dei 24 vindauga gav ei heilt spesiell stemning i sommar kvelden. Han skreiv ei helsing på fransk (!): «Eglise insolite et lumineuse, qui inspire sèrènitè et proximitè avec le Seigneur», og vi måtte få hjelp med omsettinga: «En kirke som er spesiell og full av lys og som in spirerer til klarhet og nær het til Gud.» I år 2000 reiste biletkunstnar Christine Istad rundt i landet og tok bilete av kyrkjedører! Det vart ei flott bok med eit utval av 66 vakre dører! Dei fleste dørene var låste! Ho vart irritert og laga eit fotoprosjekt av stengde dører-. Til ettertanke. Ho spør kvifor vi har ei kyrkje, kva ho skal brukast til, og kven kyrkja er til for? Og ho svarar slik: Kyrkjene er monument over historia vår, og den treng vi å få del i. Det finst mykje spanande kunst i kyrkjene. Dessutan er det åndelege rommet viktig. Det kjem eigent leg først. Åleine i ei kyrkje kan ein meditere. Meditasjon opnar indre kanalar. Eg tenker også på Skriftemålet. Burde vi ikkje ta det i bruk att? Og intervjuaren spør: Kva ville få dørene til å opne seg? Og ho svarar nesten profetisk( i år 2000): (!) «Ei stor krise, kanskje. No har vi det for godt, har ikkje trong til å søkje kyrkja. Men i ei stor nasjonal krise ville nok dørene opne seg. Vi ser at menneska søkjer kyrkja då.

Då er døra open.

7

TV-aksjonen NRK 2014

To ganger om dagen gikk Tigist og mange andre jenter for å hente vann, - to timer hver vei. Ofte ble det mørkt før de kom hjem. Mange jenter ble voldtatt og slått på sin vandring etter vann.

VANN FORANDRER ALT

TV-aksjonen NRK 2014 går til Kirkens Nødhjelps vannarbeid. Målet er å skaffe varig tilgang til rent vann for over en million mennesker.

Med årets TV-aksjonsmidler skal Kirkens Nødhjelp bore nye brønner, bedre sanitærforhold og gi opplæring i hygiene kunnskap i åtte land: Haiti, Afghanistan, Pakistan, Sudan, Sør-Sudan, Somalia, Etiopia og Tanzania. Rent vann er grunnleggende forutsetninger for liv og helse. Mangel på rent vann, sanitære forhold og hygiene kunnskap fører til at 3,4 millioner mennesker dør hvert år, de fleste av disse er barn under fem år. TV-aksjonen har fått navnet «Vann forandrer alt» fordi til gang til rent vann gjør at mennesker overlever og holder seg friske. Kvinner og barn bruker 200 millioner timer på å hente vann til familien. Denne arbeidskraften tilsvarer å bygge 28 Empire State-bygninger hver dag. Tilgang til rent vann kan frigjøre denne tiden, slik at barn får gå på skole og kvinner gjort inntektsgenererende arbeid. Rent vann i landsbyen beskytter kvinner mot faren for overgrep og voldtekt på den lange veien for å hente vann. Tilgang til vann betyr også at konflikt om den dyrebare ressursen dempes. Håndpumper og vanningsanlegg sikrer avlinger og buskap og øker dermed matvaresikkerheten. Det kan føre til at mennesker ikke trenger flykte når det er tørkeperioder. Rent vann har enormt mange positive ringvirkninger for enkeltmennesker og hele samfunn.

Nå har landsbyen der Tigist bor fått vann. Da boret på riggen nådde 60 m ned i bakken stod vannspruten opp av borehullet. Det total forandret innbyggernes liv. Lillebror Benyam synes vann er det beste i verden – og han er veldig glad for at han ikke har vondt i magen lenger.

Kirkens Nødhjelp har arbeidet med vann siden 70-tallet og er Norges fremste ekspert på å levere vann i katastrofer. Metodene for å levere vann er mange – deriblant brønn boring, rehabilitering av vannpumper, avsalting av grunn vann og systemer for oppsamling av regnvann. Kirkens Nødhjelp jobber med lokale partnere fordi de kjenner lokale forhold best, både sosialt, politisk og økonomisk. Det gir en unik mulighet til å igangsette og opprettholde de riktige metodene for å skaffe lokalsamfunn tilgang til rent vann. Samarbeid med lokale partnere koster mindre og monner mer. Kirkens Nødhjelp hjelper også til med å opprette vannkomiteer slik at lokalsamfunnet selv for valter vannet. Det gir eierskap og mer langsiktige vann programmer.

For Tigist er brønnen som en drøm! Den sparer henne for mange timers slit hver eneste dag. Den holder henne utørst, mett, ren og frisk. Brønnen gir henne tid – tid til å lære. Foreldrene hennes ønsker at hun skal bli lege – men Tigist vet at hun skal bli lærer! Hun bærer fortsatt vann, og hun drømmer fortsatt om et bedre liv for seg og familien sin, men brønnen har gitt henne en start på veien ut av fattigdommen. Tigist går fortsatt, men med lettere skritt!

TV-AKSJONEN I RAUMA

Marit Hjertviksten er leder for TV-aksjons komiteen i Rauma. Over 100 bøsseberarar vil vere i aksjon søndag 19. oktober. Vil du vere bøsseberar, kan du registrere deg på nett sida www.blimed.no, eller til kyrkjekontoret på Åndalsnes, tlf. 71227470.

På nettsida ligg det mykje nyttig kunnskap tilgjengeleg for barn og vaksne.

Sokneråd, lag og organisasjonar vil bidra med bøsseberarar.

En næringslivsdugnad er på gang.

Det er oppretta ei eigen facebokk-side for Rauma der komiteen organiserer nettauksjon, med lunsj, guida turar, heimekonsert, og lik nande. Der kan lokale aktørar profilere seg.

9

Gullkorn fra barnemunn – om religion

Man kan bli frelst eller helfrelst, det kommer an på hva man gidder Hvis Gud hadde holdt det han sa om å la alle barna komme til seg, så hadde vi ikke trengt barnehager.

Kona til Gud heter Gudmor. Hun er moren til alle barne barna hans: Moses, Jesus og Julenissen.

Gud gjorde 5 brødre om til 2 fisker.

Gud skrev et gammelt testamente før han døde.

Kineserne kommer nok ikke til den vanlige himmelen. Kanskje de kommer til den syvende himmel? Eller til den himmelske freds plass.

Bibelen består for eksempel av De fem musebøker og Marius’ evangelium.

Gud er forholdsvis grei, men han liker ikke at tyver kom mer til himmelen uten grunn.

Nå er det blitt ozonhull i himmelen. Det gjør gulvet til Gud ikke helt tett lenger. Det kan bli et problem.

De skriver om mye pent der, og det handler om mange artige typer. For eksempel handler det om Pottimor, Pottifar og om Pontius Forlat oss Jesus trives veldig godt sammen med Gud. De har veldig mange felles interesser.

I himmelen gjør man bare morsomme ting hele tiden. Jesus er nok smørblid.

Den Hellige Ånd er Ånden som går.

Å være engel er et typisk kvinne-yrke.

Telefon 71 22 51 52

10

KOKKENS MATSENTER AS Levering og montering av utvendig beslag

En stor takk til våre annonsører for støtten!

Har du lyst på en jobb i kirka?

Her i Rauma har vi 10 kirker og vi har bruk for mange medarbeidere. Heldigvis har vi prest i alle stillingene, like så organister, diakon og trosopplærer. MEN vi trenger noen flere medhelpere i kirken. Kunne du tenkt deg en jobb som renholder, kirketjener eller klokker?

Det er ikke snakk om store stillinger, men de er viktige. De kirkene det gjelder er Kors kirke (klokker, kirketjener og renholder), Rødven kyrkje (kirketjener og renholder) og Holm kyrkje (kirketjener).

Ta kontakt med kirkevergen hvis du er interessert i noen av disse oppgavene og vil vite mer om hva det går ut på! Velkommen!

Slekters gang

DØPTE

Grytten

Lina Kleiva Arstim, Niclas Kosberg Talberg

Hen

Jonas Morstøl Tetlie, Maria Elena Dumitru-Monsås, Jennifer Slutås Unhjem, Siril Venge Grøvdal

Eid

Jonathan Aarstein Næss

Innfjorden

Tomine Vikhagen Kvam

Voll

Fredrik Farkvam-Bruaseth, Kevin Petter Ringdal, Amanda Mathilde Ringdal

Konfirmant 2015?

Ønsker du å konfirmere deg i en av kirkene i Rauma våren 2015 og ikke har mottatt noe informasjon/påmel dingsskjema, ta kontakt med kirkekontoret!

Velkommen til kirke

I Grytten kirke har vi samlinger som er tilrettelagt for men nesker med utviklingsutfordring. Det er en trofast gjeng som møtes ca. en tirsdag i måneden, kl. 18. Vi er opptatt av at kirken er et sted der alle hører hjemme, ser hveran dre og har et godt fellesskap. I samlingene har vi mye sang og musikk, ord fra bibelen, innslag med dikt, musikk, sang, og mer. Av og til har vi besøk av en gjest. Alle er velkomne til å være sammen med oss.

Til høsten blir det følgende kvelder:

09. september 21. oktober 11. november 09. desember

DØDE

Grytten

Kåre Torleif Libekk, Anne Johanne Wenge, Martha Audsen, Bernt Johan Sætre, Gerd Ellinor Viken Berg, Turid Mahle

Kors

Aslaug Lovise Andersen

Hen

Arne Åge Tokle, Oddbjørg Aasen, Solveig Ofstad, Johanne Svendsen, Lilly Morstøl

Holm

Anne Grethe Slemmen

Eid

Marie Stensland

innfjorden

Julie Dalset

Vågstranda

Sverre Magne Skålhavn, Kjellrun Bjerke 11

Velkommen til kirke!

(med forbehold om endringer)

Oktober

05 Hen kirke ........................................................... 11.00

05 Voll kyrkje ......................................................... 11.00

12 Grytten kirke ...................................................... 11.00

12 Vågstranda kyrkje ............................................. 11.00

19 Øverdalen kirke ................................................. 11.00

19 Innfjorden bedehuskapell ................................. 11.00

26 Eid kyrkje .......................................................... 11.00

November

02 Allehelgenssøndag, Holm kyrkje ....................... 11.00

02 Allehelgenssøndag, Hen kirke ...........................16.00

02 Allehelgenssøndag, Voll kyrkje .........................19.00

02 Allehelgenssøndag, Grytten kirke .....................19.00

09 Hen kirke, familiegudstjeneste .......................... 11.00

09 Vågstranda kyrkje ............................................. 11.00

09 Øverdalen kirke .................................................19.00

16 Storsøndag ................................................................

23 Voll kyrkje, Re-Connect .....................................19.00

30 Hen kirke Lysmesse ...........................................19.00

30 Vågstranda kyrkje, lysmesse .............................19.00

Desember

007 Eid kyrkje Lysmesse ..........................................15.00

07 Grytten kirke Lysmesse .....................................19.00

14 Innfjorden bedehus-kapell, lysmesse for eldre .16.00

14 Holm kyrkje Lysmesse .......................................19.00

24 Øverdalen kirke .................................................12.00

24 Kors kirke ..........................................................14.00

24 Grytten kirke ......................................................16.00

24 Innfjorden bedehuskapell .................................14.00

24 Vågstranda kyrkje .............................................16.00

24 Rødven kyrkje ...................................................12.00

24 Holm kyrkje .......................................................14.00

24 Hen kirke ...........................................................16.00

25 Voll kyrkje .........................................................12.00

28 Hen kirke ...................................................................

Konserter

Søndag 30.november

med historier.

Grytten kirke Kor fra Molde som synger tradisjonelle julesanger og hvor Oddgeir Bruaset vil knytte det hele sammen Overskudd av konserten går i sin helhet til veldedige formål.

Søndag 14.desember

Grytten kirke Julekonsert med Åndalsnes damekor.

Vi tar gjerne imot bidrag til Menighetsbladet. Ta kontakt på mail: [email protected]