Nr. 2 - 2011 - Dnk i Melhus kommune

Download Report

Transcript Nr. 2 - 2011 - Dnk i Melhus kommune

Helg i bygda

Menighetsblad for Melhus prestegjeld

2/2011, 71.årgang

Helg i bygda

- Nr 2/2011 Utgitt av menighetsrådene i Melhus prestegjeld Distribueres alle husstander i Melhus

REDAKSJON

: Aase Fjelldal, Gunvor Berg, Brita Narjord Kjell Arne Morland, Heidi Engen Krogstad og Magnhild Nordbø Bankgiro: 4230 20 12517

KIRKEKONTORET

Ekspedisjon: kl. 09.00 – 15.00

Melhus rådhus, 7224 Melhus Tlf. 72 85 86 21 /72 85 80 00 Faks. 72 85 51 65 [email protected]

www.kirken.melhus.no

PRESTEKONTORET:

Skysstasjonen, 7224 Melhus Kantor i Melhus Prosten i Gauldal Prostesekretær Sokneprest Flå og Horg 72 85 86 29 72 85 86 26 72 85 86 27 72 85 86 23 Sokneprest Hølonda 72 85 86 28 Sokneprest Melhus 72 85 86 22

KIRKER:

Flå kirke Horg kirke Hølonda kirke Melhus kirke - servicebygg 72 85 17 18 72 85 49 59 72 85 05 92 72 87 13 72 72 87 13 54

BOLIGTELEFONER:

Sokneprester: John Olav Hodne 990 22 608 Kjell Arne Morland 72 87 03 39 Kateket Sonja Bruholt 72 87 97 72 Diakon Tone Njøs 411 28 328 Kirkeverge Kurt Rylandsholm977 17 870 Kantor Bjørn Vevang Organist Lars Høiseth 909 60 489 481 60 485 Organist Margot Bjørseth 918 95 980 Organist Randi Vik 416 78 575

LOKALE KIRKEVERGER:

Flå: Johan Strengen 72 85 18 42 Horg: Per H. Gylland 72 85 61 84 Hølonda:Harold Pedersen 72 85 05 00

PRESTEVAKT:

I Melhus skal det alltid være mulig å få kontakt med en prest. Se telefonlista over.

Neste nummer av Helg i Bygda kommer ut i uke 35, 2011.

Layout: Magnhild Nordbø Trykk: PK Trykk

Sommerfugl og kristenliv

Av Tone Njøs, diakon

Endelig har vinteren sluppet taket, og våren får slippe til med sine lyder, lukter og farger. Jeg har forventninger til våren. Håpet er at våren skal være varm og smelte bort siste rest av vinteren. Lyset skal jage de mørke vintertankene bort og slippe frem glade sommertanker. Tanker fylt med håp og forventning. Konfi rmantene våre går i disse dager rundt med store forventninger om sin konfi rmasjonsdag. Hvilken forvandling ligger i det å konfi rmeres? Ungdommene selv har nok forhåpninger om å bli behandlet litt mer voksent, få litt mer frihet til å bestemme over seg selv og sitt liv.

Alle livets små og store overganger har et element av forventning i seg – et håp om hvordan det blir etter forvandlingen. Bibelverset jeg vil dele med dere, står skrevet i 2.korinterbrev 5,17: ”Derfor, om noen er i Kristus, da er han en ny skapning, det gamle er forbi, se, alt er nytt”.

En januardag for noen år siden, var jeg i Erkebispegårdens kapell. Kapellet var mørkt, og den eneste lyskilden kom gjennom det lille vinduet oppe på veggen. Akkurat i det biskopen startet gudstjenesten, så skinte sola gjennom vinduet og en tynn lyskjegle traff steingulvet foran alteret. Plutselig dukket en vakker sommerfugl frem på skulderen til biskopen. Den satt der stille en stund, før den gikk ned stolaen. Deretter fl øy den inn i lysstrålen og satte seg midt i lyskjeglen på steingulvet. Den fl akset litt med vingene sine og varmet seg i lyset.

Sommerfuglen er et gammelt åndelig symbol på gjenfødelse og frihet. En sommerfugl i en kald januar… det ble for meg et besøk av Gud. Hans tilstedeværelse fylte rommet med andektighet og fylte hjertet mitt med forventning. En sterk forventning til den treenige Gud.

Før mennesket velger å ikle seg Kristus, så er han som en forpuppet sommerfugl – larve. Sommerfugl – larven har ingen formening om at den er sterkt begrenset, for den oppfatter det nok slik at den har nådd sitt ytterste potensial. Den fyller jo tross alt puppen både på langs og på tvers. Lite vet larven om det potensialet som ligger utenfor puppens vegger. Det er først når forvandlingen har skjedd, og den har blitt en fargerik sommerfugl som kan fl y dit den vil, at kontrasten mellom livet i puppen og livet i frihet blir synlig. Slik er det også for mennesker som velger å ta i mot Jesus som sin frelser. Mennesker som velger å ikle seg Kristus. Før de tar dette valget, har de ingen erfaring med den friheten som ligger der og venter på dem. De har hørt andre fortelle om den friheten, men selv kan de ikke oppleve friheten før forvandlingen har skjedd. I det øyeblikket vi sier ja til Kristus, så er vi en ny skapning. Født på ny i vår ånd. Det gamle er forbi og alt har blitt nytt. En ny frihet. En oppdagelsesreise inn i Guds plan for oss. Vi blir kjent med det potensialet som Gud har lagt ned i hver eneste en av oss. Det som før var skjult, er nå blitt synlig. ”Derfor, om noen er i Kristus, da er han en ny skapning, det gamle er forbi, se, alt er blitt nytt”.

Jeg har en sterk forventning til den treenige Gud. Jeg forventer at de som velger å ikle seg Kristus, skal få kjenne Guds kraft strømme gjennom dem, slik at de selv kan se og oppleve at alt er blitt nytt. www.kirken.melhus.no

2

Nå blir det mer enn 4-årsbok og konfi rmasjon!

Av Kjell Arne Morland

Dere leste gladnyheten i forrige menighetsblad: Vi har fått midler til å øke innsatsen med trosopplæring i Melhus kraftig! Nå skal det ansettes folk i nesten en og en halv stilling i kommunen som skal ha denne oppgaven som spesialfelt. Når dette leses er søknadsfristen nettopp gått ut.

Det er på tide at vi i kirken blir mer aktive blant barn og unge. For 40 år siden hadde vi alle kristendomslærerne i

skolen

som trosopplærere. Jeg gikk i en skole der vi sang salmevers og ba Fader vår hver dag mens vi stod ved pultene. Bibelhistorien ble innlært over mange timer. Vi ble påvirket til tro, og det skjedde jevnlig over mange år. Slik kan ikke skolen fungere i dag. Hvem skal da gjøre den jobben som lærerne gjorde?

Det er fl ott at kirkelig

konfi rmasjon

fortsatt er populær: Over 75% av ungdommen vil fortsatt konfi rmeres i kirken, og vi prøver å lage et godt opplegg for dem. Denne tiden betyr mye for mange. Men dessverre er det slik at dersom man ikke har fått særlig kristen påvirkning tidligere i livet, så er det ofte i seneste laget å nå inn til den som er blitt selvstendig ungdom.

for å være med på å arrangere høsttakkefest, og delta på en samling der man øver seg på å bære inn frukt og grønt i prosesjon, og kanskje tegne til prekenen? Hva om alle 8-åringene får bli tårnagenter som får hemmelige oppdrag i kirkehuset? Hva om alle 11-åringene får overnatte i kirken eller på bedehuset

Foto: Tone Helgemo Bjørnli

under mottoet:

Lys våken,

slik som man har gjort i Melhus de siste tre årene?

Det blir spennende å se hva det nye opplegget kan tilby. Det må utarbeides en fl ott brosjyreserie til opplegget. Kanskje blir

Barnas side

i menighetsbladet en fast ordning framover?

Dette er en stor utfordring også til vanlige folk i bygdene våre. De som tilsettes kan ikke gjøre alt alene. De kan ha ansvar for innholdet. Men de trenger mange å samarbeide med som kan ta ansvar for praktiske forhold. Pensjonister har tid, barneforeldre er vant til å ta et tak i ulike sammenhenger. Foreldre må avsette tid til å kjøre ungene til den ene eller de to samlingene som tilbys deres barn det året. Det klarer nok alle foreldre å få til, dersom de er trygge på at det som skjer vil gi barna gode og viktige opplevelser. Det er fl ott at utdelingen av

4-årsboka

er blitt så populær i menighetene våre: I løpet av 30 år har den skikken vokst seg til å bli et selvsagt innslag i over halvparten av familiene i bygda. På den dagen møter de fram med forventningsfulle 4-åringer, og får med seg ei bok som ofte blir lest mange ganger. Men det er mange år fram til 4-åringen blir konfi rmant… For de barna som får gode opplevelser med kirken jevnlig i hele oppveksten, de vil ha lettere for å kjenne seg hjemme i kirken, og de vil lettere kunne tro at det fi nnes en Gud som er glad i akkurat dem.

Nå får vi muligheten til å legge til rette for nye treffpunkt. Idealet er at vi skal nå

hvert eneste årskull med minst ett populært tiltak

som ungene kan glede seg til å møte fram på. Hva om alle 6-åringene får ansvar

3

Nytt fra daglig leder:

Kurt Rylandsholm

Kirkevalget 2011

11. og 12. september 2011 skal det velges medlemmer til menighetsråd og bispedømmeråd i Den norske kirke for perioden 2012-2015. Det vil være mulighet for å forhåndsstemme på kirkekontoret på rådhuset fra 10. august.

de ansatte ved kirkegårdene opplever at sorteringen ikke fungerer slik det var tiltenkt. Besøkende er ikke fl inke nok til å sortere, noe som igjen medfører at man i de fl este tilfeller ikke kan behandle avfallet som assortert. Dersom mangelen på sortering vedvarer vil prøveordningen bli avsluttet, og en vil gå tilbake til å kaste alt avfall i en konteiner.

Alle stemmeberettigede skal få tilsendt valgkort der en blir informert om tid og sted for valget. Valgkortet skal være utsendt før forhåndsstemmingen starter 10. august. Stemmerett har hvert medlem av Den norske kirke som bor i sognet og som senest i det år det stemmes vil ha fylt 15 år. Man kan ikke stemme i mer enn ett sogn. Ved å stille til valg og stemme ved valget kan du påvirke din lokale menighet og kirkens videre arbeid.

Dugnad på kirkegårdene

Melhus kirkelige fellesråd vil rette en stor takk til alle som har lagt til rette for, og/eller vært med på dugnadene på kirkegårdene i kommunen. Dugnadsarbeid er en god tradisjon der folk på en sosial og meningsfull måte kan komme sammen å gjøre en innsats for fellesskapet. Tusen takk.

Personalsituasjonen

Margot Bjørseth har sagt opp sin stilling som organist i Flå kirke. Hun vil tjenestegjøre ut oktober d.å. Mer informasjon om valget fi www.

kirkevalget.no

. Her vil du også fra 1. juni fi nne alle kandidatene som stiller til valg til menighetsråd og bispedømmeråd.

Sortering av avfall

Prøveprosjektet med avfallssortering ved kirkegårdene i kommunen har nå pågått i over ett år. Envina IKS og Fellesrådet holder i disse dager på med tilsetting av personer til stillingene innefor trosopplæring. En tar sikte på å få gjennomført dette i løpet av mai. Personene vil bli nærmere presentert i kommende nummer av Helg i bygda.

Støren kirkekontor, Rådhuset Støren Tirsdag 12-20 Onsdag 09-16 Avtale om samtale og sjelesorg: Tlf 952 75 210 eller epost: [email protected]

kr. 300 pr. time

mere info: www.fermate.no

4

Nytt orgel i Melhus kirke

Bli med på Giveraksjon: kto: 4230 55 19906 Innsamlingsmål:1,5 mill

Britt Inger Granmo Aune

Hun nærmer seg 60, men trives aller best sammen med ungdom. Ekte lundamobygg er hun også, selv om hun er født på Støren, og trådde sine barnesko i Trondheim. Men hun stiftet familie på Lundamo, og har bodd der i 40 år.

Mange av oss kjenner henne fra det lokale kulturlivet; historielaget, Gauldal teaterlag, Lundarljom, ett eller annet spel, en oppsetning, prolog eller lignende. Det har vært både prosa, sangtekster og melodier. Og hun har vært både forfatter, skuespiller og regissør. Ikke så rart kanskje, oppvokst med ei mor som ba Fadervår, og en far som leste Snorre, i en familie hvor det var nye sang og glede.

Menighetsrådet

Men nå har denne delen av kreativiteten vært litt laber, i følge henne selv. Det har gått mye tid til menighetsrådsarbeid. Britt Inger har sittet i rådet i fl ere perioder, - hun husker ikke hvor mange akkurat. - Det er veldig spennende I Horg menighetsråd sitter det en utrolig positiv gjeng. Folket er glade i kirka si, de møter opp på dugnader, og på Vegkirka sommers tid. Derfor er det så inspirerende og artg å være med i menighetsarbeidet Interessen for kirka og menighetsrådsarbeid kom i kjølvannet etter 1000 års jubileet for innføring av kristendommen i Norge. Da skrev Britt Inger «Grinnispelet», inspirert av teksten på ”grinisteinen”, en stein fra middelalderkrka på Grinde i Horg.

- Teksten var både med runeskrift og latinske bokstaver, derfor gikk det an å oversette. Innholdet ble tolket, og spelet ble ferdig. Men Britt Inger har ikke klart å slippe temaet helt.

- Det svirrer i hodet ja, tanken om å skrive ei bok. Britt Inger savner teaterlivet, hun syns det har blitt for lite galskap i det siste! Hun skulle gjerne hatt lit mer uro i kirka også, mer latter og glad musikk... Det er viktig for ungdom å ha et sted å gå til, et sted de er trygge. Vi prater mye. De unge med hverandre, og med oss ledere. Det er mange som vil ha en voksenperson, som ikke nødvendigvis er familie. Vi misjonerer ikke, men diskuterer etiske spørsmål, og problemstillinger de er opptatt av. Britt Inger skryter av menighetsrådet i Horg som har valgt å satse så mye på ungdomsarbeid. Hun tror de er ganske spesielle i så måte. De betaler blant annet husleia for klubben i misjonshuset. Nå skal det kjøpes inn musikkinstrumenter. Menighetsrådet samarbeider også med barnekorene på Hovin og på Lundamo.

Gir seg

Britt Inger gir seg med menighetsrådet til høsten, men fortsetter i ungdomsklubben. Nå skal ressursene brukes på den kreative siden: årsskriftet Horgbyggen, skrive om Ragna Rytter, gjøre ferdig tekster og musikk til et spel i Budalen, og så var det den boka om grinnisteinen da, om den katolske presten som gravla dattera si…...

Dessuten savner hun både teaterlaget og sankoret. Men stemmebåndene har sviktet. En operasjon ga ingen bedring. Britt Inger er glad i å snakke og blir sliten av å snakke…det er en dårlig kombinasjon. Men kanskje en operasjon til? Enn så lenge bruker hun heller kreativiteten på å skape framfor å opptre. Hun påstår hun baler med dataen og et nytt musikkprogram .... men hun klarer nok det også, læreren på Melhus videregående, som også der omgir seg mest med ungdommer. - Hvem husker ikke sokneprest Hodne sin gustjeneste julaftten for to år siden. Det var annerledes. Folk lo og sa etterpå at de hadde hatt ei koselig opplevelse i kirka nettopp denne gangen.

- Kirka fremstår gammeldags slik den er nå. Kirka og menighetsarbeidet burde vært med samfunns-engasjert, ikke bare tolke bibeltekstene ut i fra den gangen de ble skrevet. Alle andre ting tolkes ut i fra det samfunnet vi lever i, bare ikke bibelen, sier hun engasjert, og legger til at vi må ha ei kirke som er åpen for alle!

Ungdomsklubben

Menighetsrådslederen stortrives på ungdomsklubben. - Å være sammen med ungdom gir så mye! Da lever vi! Det å møte dem der de er. Det er så spennende!

5

Sin første arbeidserfaring hadde Britt Inger imidlertid på møbelbutikk. Hun solgte møbler i 11 år, helt til hun begynte å lure på hva folk skulle med alle de møblene?..... Da satte hun seg i stedet på skolebenken; videregående først og universitetet etterpå, og underviser i dag i norsk, historie og samf.fag. Hun stortrives på skolen, og nevner spesielt turer til Melhus sin venneskapskomune i Russland, Volkov. Hun kunne gjerne reist dit igjen, - jeg savner Russland, der er det mye varme. Men dessvere også mye vodka. Mange hadde det ikke bra der. Både jeg og ungdommene fi kk mye å tenke på etter de turene.

Nytt fra misjonsprosjektet i Etiopia:

Muslimer og kristne – ikke bare konfl iktfullt

Det er svært spent mellom kristne og muslimer mange steder i verden i dag. Vi merker det også her i landet. Det misjonsprosjektet som menighetene i Flå, Hølonda og Melhus støtter, forsøker å gjøre noe med det. Sonja Küspert skrev i slutten av mars i år: Som de aller fl este har hørt, så var det veldig urolig i Etiopia for ei kort stund siden. Muslimer ble visst provosert og så eskalerte den under overfl aten liggende konfl ikten. Kirker ble brent og kristne ble drevet på fl ykt. For bare en kort stund siden var jeg på turné i Wollega. Siste stoppested var Begi, som ligger ved grensen til Sudan og hvor de fl este er muslimer. Der fantes det også for ikke altfor mange år siden store konfl ikter – kirker ble brent, mennesker drept – men nå lever kristne og muslimer fredelig sammen.

blir kornet malt for en tredjedel av summen det ville kostet ved en dieseldreven mølle. Den nyeste møllen ble bygd i et rent muslimsk område. Under byggingen i fjor høst kom befolkningen med mat til mennene som bygde opp møllen. De var glade for dette initiativet.

Prosjekt med vanndrevne møller

Et prosjekt som blir drevet med støtte av Det Norske Misjonsselskap (NMS) er et utviklingsprosjekt, hvor bl.a. vanndrevne møller blir bygget. I disse møllene Ved denne møllen koster det bare 2 Birr for å male 10 kg mel – det er litt mindre enn 70 øre. De ansatte ved møllen er også muslimer. I dette prosjektet respekterer vi hverandres religion, hjelper hverandre og lever i fredelig koeksistens.

Bussturer 2011

Arrangeres av diakoniutvalgene

Hølonda og Melhus menigheter til Røros tirsdag 9. august

kl. 09.00: Hølonda helsehus kl. 09.30: Melhus skysstasjon kl. 11.15: Formiddagsmat på kaffekråa i Ålen kl. 12.30: Ratvollen. Omvisning på Falkbergets heimsted kl. 14.00: Omvisning og andakt i Røros kirke. kl. 15.00: Middag på Røros hotell kl. 17.00: Starte på heimtur kl. 19.00: Melhus skysstasjon kl. 19.30: Hølonda helsehus

Pris: kr 450 for hele turen Påmelding innen tirsdag 2. august til Melhus kirkekontor eller Hølonda helsehus Flå og Horg menigheter til Hemne torsdag 18. august

kl. 09.00: Start fra Flå eldresenter og Prix-en kl. 09.10: Bruatunet kl. 09.15: Lundamo Vegkro kl. 09.25: Hovin S-lag, om Tømmesdalen og Svorkmo kl. 11.15: Formiddagsmat på Ellingsgården, Søvasslia. kl. 13.00: Hemne kirke. Omvisning og andakt..

kl. 13.45: Rundtur med guide til Tjeldbergodden via Årvåg kl. 15.30: Middag kl. 17.00: Retur over Snillfjord kl. 19.00: Framme på Hovin

Pris: kr 400 Påmelding innen torsdag 11. august Flå menighet: Hans Ler eller Edel Langland Horg menighet: Åshild Buklev eller Ingeborg Børseth

På hytta til Aud Irene Aunan ved Heimsjøen for Hølonda og Melhus menigheter

6

Fra tur til Meldal for Flå. Her vi er framme i Melhus.

Hølonda Barnegospel

Hølonda Barnegospel består av til sammen over 40 sangglade og entusiastiske barn fra fi re år og oppover. Koret samles annenhver onsdag på Gåsbakken Misjonshus. Det synges av full hals og barna får med seg et ord for dagen før de spiser kveldsmat sammen. Brødskivene glir ned på høykant og praten går livlig. Det er en fryd å være sammen med denne fl otte gjengen. Opptredenene er et høydepunkt for både store og små. Siste gang koret var i aksjon var i Hølonda kirke 9. april, der konserten avslutta en meget vellykket og givende dag sammen med Melhus Pre Soul Children. Neste opptreden er i Hølonda kirke 17. mai. Berit Gåsbakk og Beate Finanger er korets musikalske ledere.

Tekst: Beate Finanger Foto: Krister Wehn

Lundamo ungdomsklubb

Menigheten i Horg har drevet ungdomsklubb på Misjonshuset på Lundamo i 4 år. Annenhver torsdag mellom kl.19.00 og 21.30 samles ungdommer fra 5.klasse og ut ungdomsskolen. Klubben har vært jevnt godt besøkt, med rundt 30 ungdommer de fl este kveldene. Det er to ledere hver kveld i tillegg har en forelder være med når det har vært så mange. Vi driver med ulike aktiviteter, spill og kiosksalg. Hver kveld er det en samlingsstund, hvor leder leser en tekst som vi kan prate om etterpå, eller vi synger. Denne avsluttes alltid med fadervår og noen ganger lystenning. Nå er situasjonen den at fl ere av lederne slutter fra høsten, derfor er klubben litt i faresonen med tanke på fortsatt drift. Så hvis noen føler at dette er noe de vil gjøre for de fl otte ungdommene våre, er det bare å kontakte leder av Lundamo ungdomsklubb Elsa Stølan (tlf. 97634474).

Tekst: Rut Perly Støland Bildene er fra ungdomsklubben i 2010.

Foto: Tor Arne Granmo 7

Ny innsamlingsrekord!

Det ble satt ny innsamlingsrekord under aksjonen til Kirkens Nødhjelp i Melhus i år. Den forrige fra 2008 var på 135 000. I år manglet vi bare 800 kroner på å nå 150 000! Det kommer godt med til de som kjemper mot økonomisk urettferdighet i fattige land! Takk til alle som deltok, og til alle som gav. Beløpet fra Melhus kommer nok til å øke, for det ble lagt igjen kort til de som ikke var hjemme, slik at de kan få anledning til å betale direkte til aksjonen. På selve innsamlingsdagen økte alle menighetene fra i fjor: Flå økte med 2000,- slik at det kom inn 13 300,-, Horg økte med 2300,- slik at det kom inn 25 500,-, Hølonda økte med 4000,- slik at det kom inn kr 17 500,- og i Melhus var økningen på kr 7 500,- slik at man nådde kr 92 900,-.

I begge Trøndelagsfylkene til sammen ser det ut til at vi i år setter nye rekord, nemlig over 2,5 millioner kroner!

Mer enn en dråpe i havet

Herborg Hongset og Lydbokforlaget ville gjerne støtte nyorgelet I Melhuskirke, men i tillegg til å gi rene penger ga de også bort en fantastisk konsertopplevelse Mange fi kk med seg konserten med Stephen Brandt Hanssen i april.

- Lydbokforlaget, ved Hongset, har lagt ned uttallige arbeidstimer i saken, samt betalt utgiftene til annonsering, lydkjøring, samt reise og opphold for Brandt Hanssen og pianisten, forteller kantor Bjørn Vevang, som er utrolig imponert over Herborg Hongset sitt engasjement.

- Helt utrolig! sier han. Herborg opplyser at det ble solgt 200 billetter à kr. 300, til sammen kr. 60 000.

- Så har vi bestemt oss for å legge på 40 000 fra Lydbok forlaget, så det blir 100 000 i samlet bidrag til formålet. Føles litt som en dråpe i havet, men det monner da litt, sier Herborg.

Foto: Åsmund Snøfugl, Gaula

Mozarts Requiem i Melhus kirke

Søndag 22. mai kl. 19.30 fremføres Mozarts Requiem i Melhus kirke.

Koret, som teller 80 – 90 personer, består av sangere fra Nidarosdomens Guttekor, Lundarljom, «Prosjektkor 2011» og Musikkonservatoriet. Dirigent: Kantor Bjørn Vevang.

Gå ikke glipp av en sjelden mulighet til å høre et av den klassiske musikklitteraturens virkelige kjerneverk. Orkesteret stammer fra symfoniorkesteret og konservatorieutdanningen. Verket fremføres også i Vår Frue kirke mandag 23. kl. 19:30.

Solister: Beate Mordal, Maria Nor, Knut Kristian Mohn og Håvard Stensvold. Billetter kjøpes ved inngangen. Dørene åpner en halv time før konserten.

8

Konfi rmanter

Melhus kirke

21. mai kl 11.00:

Vegard Larsen Rimolsrønning

22. mai kl 10.30

Esten Bruheim Håkon Brunsvik Dahl Torjus Rofstad Døhl Thomas Jo Evensen Kirsti Forsetløkken Magnus Ler Grøseth Jan-Robert Kvernstad Malin Malum Esten Melhuus Ragnhild Hasselgård Morland Thea Nordaune Simen Andersen Nordbostad Helene Åmot Olsen Maiken Gran Olsen Magnus Svorkås Pedersen Karoline OlsvikRangø Per Olav Rimolsrønning Ellen Ekseth Stav Marina Floer Thomassen

22. mai kl. 12.30

Maria Askimdal Mikael Krogstad Aune Hege Bakke Tonje Larsen Berg Kristoffer Bjørkamo Ørjan Dypdahl Maria Havdal Jonas Bagøien Hjulstad Andrea Holthe Rebecka Wanvik Holum Elisabeth Humlen Nora Kregnes Andrea Jakobsen Lunde Kristian Moe Hanne Pedersen Caroline Aune Skarbø Joakim Aune Skarbø Håkon Levi Skarsem Lars Kristian Staurseth Oddne Albrigtsen Tokstad Nina Øyaas Jørgen Sundin Aasen

29. mai kl. 10.30

Katrine Arntsen Runar Bergsmyr Helene Breivik Daniel Myhren Hovind Mathias Leirvik Johansen Sigrid Kvernberg Martin Lilleberg Heidi Ludvigsen Gabriel René Moheim Petra-Karine Raphaug Julie Resell Joachim Berg Rønning Gabriel Sandberg Johanne Schive Kristian Reklev Sivertsen Sara Reitan Skogstad Merethe Aalton Sjømark Astrid Berg Vårvik Tor-Helge Vold

29. mai kl. 12.30

Daniel Anthonsen Kevin Dimitri Rosanoff Bjorå Elias Bruholt Julie Gorseth Brujordet Simen Domaas Olav Foss Ida Grøthe Martine Kuldvere Hanna Eileen Howell Logan Klaus Gundersen Lunde Renate Gaustad Lønvik Kelvin Aleksander Løvås Jørgen Lervik Ofstad Maria Wenn Rønninghaug Ida Vinje Sandvik Mia Therese Moe Simonsen Marcus Aanonli Sjølie Even Slungård Julie Stendahl Spets Asbjørn William Stav Torstein Sunde Magnus Graabræk Sæheim

Hølonda kirke

5. juni 2011 kl. 11.00:

Silje Bakken Emma Ågedotter Berg Aksel Eid Trym Eid Cathrine Grande Fuglås Petter Gaustad Siri Hoel Gaustad Ann Kristin Hell Mads Hoel Daniel Skogrand Johansen Petter Nordby Kjelsberg Pernille Hokseggen Lomheim Ramona Akseth Malmo Christine Landrø Olsson Nina Gjevik Samdahl André Steinsvoll Håkon Stenset Arn Kristian Stubsjøen Anna Syrstad

Flå kirke

22.mai kl. 11.00:

Malin Asklund Berdal Kirsten Svartsrød Grue Ingrid Hafsfjord Julie Hindenes Hilde Holm Liv Malin Strøm Kvam Anne Loe Kvernrød Ingrid Loe Kvernrød Erika Gråbak Langland Synne Nøstdal Lindsetmo Marit Sørensen Sara Floor Øian Sondre Bjørkøy Børmark Håvard Eggen Sondre Næss Hopstad Håkon Ofstad Jakobsen Ingve Engen Kvannli Simen Løvseth Martin Engan Sagmo Jørgen Samdal Westrum Erik Jusnes Aasen

Horg kirke

29.mai kl. 11.00:

Kristina Vinsnesbakk Bye Elisabeth Eide Aimee Lilliane Følstad Mari Hage Marthe Walsøe Groven Martine Grønning Helene Hammer Sunniva Kvamme Nora Krogstad Maren Martinsen Krogstad Marte Eggen Løvseth Randi Wolden Midtlyng Eirin Nordtømme Rognhaug Anne Marit Selbekk Marte Storrø Vegard Skjetne Almås Kenneth Benjamin Andreasen Kristian Andreassen Lars Petter Moberget Borseth Sivert Hage Byfuglien Odd Engan Vegard Hovin Martin Dragset Jegtvik Jørgen Kvåle Fredrik Lien Magnus Krokstad Nordang Arne Kristian Solberg Joakim Rognhaug Sunnset Tommy Sunnset Jan-Magne Thue Tor Ivar Breisnes Wærdahl Thomas Halseth Wærum Ole Magnus Aarhaug

9

Slekters gang

Melhus sokn

Døpte: 13. mars:

Thomas Grande Jacobsen Gard Fjorden-Fossum Vemund Hårstad Frida Stenvold Båtvik Dina Klæboe Langtind Renate Gaustad Lønvik

27. mars:

Sigurd Kvello-Alme, døpt i Langevåg kirke

3. april:

Ida Espås Loe Mali Eline Kregnes

10. april:

Emma Helmine Krogstad Åldstedt Anniken Angvik Johanne Antonsen Hans Kvitland Onsøien

17. april:

Gabriel René Moheim Mikael André Moheim Andreas Sannesmoen David Sannesmoen Sandra Trøan Finserås Eskild Inderberg Dennis Ler Sivert Johansen Solum Sean Pathrick Vollan

24. april:

Jakob Olden Jakobsen Julie Rolandsen

Vigde: 26. mars:

Maria Eugenia Perdomo Enis og Arne Asbølmo

Døde: 9. mars:

Nelly Marie Nordhaug f. 1912

13. mars:

Edvin Jomar Moan f. 1942, begravet på Flå kirkegård

23. mars:

Ole Nathanael Einem f. 1936

5. april:

Klaus Helge Haugnæss f. 1932

6. april:

Mina Solberg f. 1967, begravet på Hommelvik kirkegård

13. april:

Berit Melkstadvik f. 1921

16. april:

Odd Sivertsen, f. 1923

25. april:

Gudrun Konstad f. 1924

Horg sokn

Døpte: 13. mars:

Kristin Nilsen

27. mars

: Sander Rønning, døpt i Flå kirke

27. mars:

Bjørnar Woldmo Antonsen

10. april:

Erle Esphaug

Vigde: 10. april

: Eli Therese Loe og Endre Esphaug

Døde: 9. mars:

Karen Marie Løkås f. 1924

14. april:

Gudrun Enlid f. 1920

20. april:

Torvald Fremo f. 1926

Hølonda sokn

Døpte 13. mars:

Daniel Skogrand Johansen

27. mars:

Matilde Lillebudal

25. april:

David Ødegaard

Døde: 24. mars:

Sigrid Klara Kjøsen f. 1930

12. april:

Oddbjørg Sjømo f. 1943

Flå sokn:

Døpte: 27. mars:

Ludvik Midtlyng

10. april:

André Stensås Øyvind Holte Margrete Lunga Fagerbekk Charlie Endre Ferraren Flå

25. april:

Frida Sundnes Grønli Døde:

22. april:

Asbjørg Horg f. 1934, begravet på Horg kirkegård

Takk !

Hølonda helse og omsorg takker givere og pårørende for pengegave etter begravelsen til

Borghild Bjerkenås.

Nedre Melhus helse og omsorg, Hjemmetjenesten, takker pårørende og givere for pengegaven vi har mottatt i forbindelse med

Arnt N. Eidsmo

`s begravelse.

Nedre Melhus helse og omsorg, Buen dag- og aktivitetsavdeling takker pårørende og givere for pengegaven vi har mottatt i forbindelse med

Nelly Nordhaug

`s begravelse.

10

17. mai - Grunnlovsdag

Luk 1, 50-53

Flå kirke kl 12.00

Festgudstj. v/Andresen Ofring: Menighetsarbeidet

Horg kirke kl 10.30

Festgudstj. v/Andresen Ofring: Diakoniarbeidet

Hølonda kirke kl 11.00

Festgudstj. v/Morland Barnegospelkoret deltar Ofring: Barnegospelkoret

Melhus kirke kl 10.00

Festgudstj. v/ prost Flø Ofring: Sjømannskirken

22. mai

4. søndag etter påske Flå kirke kl 11.00

Konfi rmasjonsgudstj. v/Andresen

Melhus kirke kl 10.30

Konfi rmasjonsgudstj. v/Bruholt og Hodne

Melhus kirke kl 12.30

Konfi rmasjonsgudstj. v/Bruholt og Hodne

29. mai

5. søndag etter påske Horg kirke kl 11.00

Konfi rmasjonsgudstj. v/Andresen

Melhus kirke kl 10.30

Konfi rmasjonsgudstj. v/Morland

Melhus kirke kl 12.30

Konfi rmasjonsgudstj. v/Morland

2. juni

Kristi himmelfartsdag

Luk 24, 46-53

Melhus kirke kl 11.00

Gudstjeneste v/Hodne Dåp. Ofring: Den norske Israelsmisjon. Enkel kirkekaffe

5. juni

6. søndag etter påske

Joh 15, 26-16

Flå kirke kl 11.00

Gudstjeneste v/Hodne Ofring: Menighetsarbeidet

Hølonda kirke kl 11.00

Konfi rmasjonsgudstj. v/Morland Arve Gaustad, kornett Ofring: Barne- og ungdomsarbeidet

8. juni Onsdag

Melhus kirke kl 11.30

Treff i kirka v/Morland og Njøs Samarbeid med Buen og Kroa Nattverd. Kirkekaffe Melhus pensjonistkor deltar

12. juni. Pinsedag

Apg 2, 1-11

Horg kirke kl 11.00

Høytidsgudstjeneste v/Hodne Nattverd. Ofring: Frelsesarmeen

Melhus kirke kl 11.00

Høytidsgudstj. v/Andresen.

Nattverd. Ofring: Menighetens misjonsprosjekt

13. juni. Andre pinsedag

Joh 3, 16-21

Flå kirke kl 11.00

Høytidsgudstj. v/prost Flø Nattverd. Ofring: Menighetsarbeidet

Hølonda kirke kl 11.00

Høytidsgudstj. v/Hodne Nattverd. Ofring: Menighetsarbeidet Kirkeskyss: Per Estenstad tlf. 72 85 07 59

16. juni. Torsdag

Hølonda kirke kl 11.30

Eldres kirkedag v/Hodne Samarbeid med Hølonda helsehus Nattverd. Kirkekaffe

19. juni Treenighetssøndag

Joh 3, 1-15

Melhus kirke kl 11.00

Gudstjeneste v/Morland Dåp. Ofring: Normisjon

26. juni.

2. søndag etter pinse

Luk 16, 19-31

Kolbrandstad stavkyrkje kl 1800

Gudstjeneste v/Hodne Ofring: Stavkyrkjelaget

Melhus kirke kl 11.00

Gudstjeneste v/Hodne Nattverd. Ofring: Norsk Luthers Misj.samband

3. juni.

3. søndag etter pinse

Luk 14, 16-24

Flå kirke kl 18.00

Gudstjeneste v/Hodne

Horg kirke kl 11.00

Gudstjeneste v/Hodne 50-årskonfi rmanter

10.07. 4. søndag etter pinse

Luk 15, 1-10

Melhus kirke kl 11.00

Gudstjeneste v/Hodne Dåp. Ofring: Menighetsarbeidet

11

17. juli. 5. søndag etter pinse

Matt 7, 1-5

Hølonda kirke kl 11.00

Gudstjeneste v/Hodne Nattverd Ofring: Gåsbakk misjonshus

24. juli.

6. søndag etter pinse Aposteldagen

Luk 5, 1-11

Flå kirke kl 11.00

Gudstjeneste v/Hodne Nattverd

Melhus kirke kl 18.00

Gudstjeneneste v/Hodne Nattverd Ofring: Menighetsarbeidet

31. juli.

7. søndag etter pinse

5 Mos 30, 11-16

Horg kirke kl 11.00

Gudstjeneste v/Morland Nattverd

7. august

8. søndag etter pinse

Mark 8, 1-9

Hølonda kirke kl 19.00

Gudstjeneste v/prost Flø Ofring: Menighetsarbeidet

Melhus kirke kl 1100

Gudstj. v/prost Flø Dåp. Ofring: Menighetsarbeidet

14. august

9. søndag etter pinse Flå kirke kl 11.00

Horg kirke kl 18.00

21.august

10. søndag etter pinse Melhus kirke kl 11.00

28. august

11. søndag etter pinse Flå kirke kl 18.00

Horg kirke kl 11.00

Melhus bedehus kl 11.00

4. sept.

12. søndag etter pinse Hølonda kirke kl 11.00

50-årskonfi rmanter

Melhus kirke kl 11.00

Konfi rmantpresentasjon

Det taes forbehold om endringer p.g.a nytilsetting av prest i Horg/Flå.

Full distribusjon

Lundamo Tlf. 930 33 510

Åpent: man-fre:09.00-18.00

Lør: 09.00-15-00 Tlf. 72878250 Fax: 72878251 [email protected]

7224 Melhus, tlf. 72 85 72 50/72 87 06 66

Midttømme A/S

7236 Hovin - Tlf. 72 85 20 00

Tlf. 414 52 610

www.oya.vgs.no

www.melhusbanken.no

Tlf. 72 87 80 00 Kvål, tlf. 400 01 238 Åpent 8-23 (8-21)

Tepps

®

tar det !

Renhold Byggforberedelser Tjenester

Tlf [email protected]

934 34 528 www.tepps.no

Hovin 9 - 20 (18) Lundamo 9 - 22 (20) Ler 7 - 23 (9 - 20)