Godt nytt 1/ 2011 - Østenstad menighet

Download Report

Transcript Godt nytt 1/ 2011 - Østenstad menighet

Godt nytt fra

Østenstad menighet

Mars 2011

Samtidig med kommunestyre- og fylkestingsvalget 12. september, er det valg til menighetsråd og bispedømmeråd. Vil DU være med å forme morgendagens kirke? Kirken din trenger deg! Å sitte i menighetsrådet er et viktig tillitsverv for kirken og nærmiljøet. Kirken trenger engasjerte mennesker som vil forvalte kirkearven, og som har visjoner og idéer for morgendagens folkekirke. Det er summen av det lokale engasjementet som skaper vår kirkes egenart. For å stille til valg må du ha fylt 18 år i løpet av 2011 og være medlem av Den norske kirke. Lokalkirken For de fleste av oss er vår menighet og kirke viktig. Her kan vi møte hverandre med våre drømmer og behov, sorger og gleder. Her kan barn og unge vokse opp med trygge og sunne livsverdier, og oppleve Guds ord som grunnlag for sin fremtidstro. Her skapes trygge og utviklende fellesskap. Kirken og kirkebygget ivaretar tradisjon og representerer trygghet i livets ulike faser: Gudstjenester, dåp, konfirmasjoner, bryllup og begravelse er viktige deler av kirkens arbeid. Menigheten er også et sted for aktiviteter og fellesskap, et møtested for tro og tvil, kultur og hverdagsspørsmål. Menigheten består av de kirkemedlemmene som bor i soknet. Lokalmenigheten skal være et trygt fellesskap med åpne relasjoner som gir mennesker tilhørighet og utfordrer til engasjement. Mangfoldet gir fellesskapet styrke. Menighetsrådets oppgaver Menighetsrådet er menighetens styrings- og strategiorgan, og leder menighetens kan gjøres for å styrke og nære det kristelige livet i soknet” (Kirkeloven § 9)virksomhet der du bor: ”Menighetsrådet skal ha sin oppmerksomhet henvendt på alt som kan gjøres for å styrke og nære det kristelige livet i soknet” (Kirkeloven § 9) De viktigste oppgavene er å • Innarbeide og utrede trosopplæring, kirkemusikk og diakoni • Vedta strategier knyttet til gudstjenesteliv, menighetsbyggende virksomhet, barne- og ungdomsarbeid, frivillig arbeid og medarbeiderskap • • • • Bestemme hva kirkeofringene skal gå til Opprette stillinger som er finansiert med menighetsrådets egne midler Medvirke ved tilsetting av prest, prost og biskop Vedta bruk og utleie av kirken

Godt nytt fra Østenstad menighet

Rådets medlemmer velges for fire år og har ca. ett møte i måneden. Det består av 10 medlemmer og 4 varamedlemmer. Menighetsrådet har flere underutvalg og komitéer og mange frivillige hjelpere. Hvert menighetsråd i Asker prosti er representert i Asker kirkelige fellesråd. Fellesråd ivaretar en del oppgaver på vegne av soknene. De viktigste er økonomi- og personalforvaltning, samt drift og vedlikehold av kirker og kirkegårder. Hva med deg? Kan du tenke deg å være kandidat til menighetsrådet, eller kjenner du noen du har lyst til å foreslå? Vi i nominasjonskomiteen håper du vil tenke grundig gjennom dette. Det er viktig å være med å påvirke hva Østenstad menighet skal drive med.

side 2

I Østenstad menighet finnes det blant annet tilbud som TenSing, middagsservering på tirsdager, barnekor og babysang, seniorarbeid og diakonalt arbeid, speiderarbeid, bibelgrupper, barneklubben Dig Deeper, ungdomsklubb, menighetskoret Østenstad Sangeri, Y´s Men, barnehage, søndagsskole, konserter og temakvelder. Vi trenger kandidater til menighetsrådet i Østenstad, enten du er nyinnflytter, eller har bodd her lenge. Vi håper derfor å høre fra deg! Ta kontakt med menighetskontoret på tlf. 66 79 99 60 eller e-post [email protected]

Du kan også kontakte Anne Grete Westly som er leder av valgkomiteen på tlf. 99 29 60 68 eller e-post [email protected]

Per Johannes Helgebostad, 59 år, gift med Sigrid, to voksne barn, seniorrådgiver i Telenor.

Menighetsbyggeren

Hvordan kan vi bli en mer åpen kirke som flere kan føle en relasjon til – og ikke bare være ”huset på haugen”? Per Johannes Helgebostad går inn i sitt andre år som leder av Østenstad menighetsråd og vil gjerne ha flere med seg i arbeidet.

Tekst og bilde: Astrid Sætrang Morvik Det er søndag formiddag og gudstjenesten er akkurat avsluttet. 74 mennesker har vært samlet en time til bønn, salmesang og preken. Ute stråler sola over vinterlandskapet. Per Johannes Helgebostad er blant dem som ofte er å se i kirken, ikke bare på søndagene. Som leder av menighetsrådet er det blitt mange kvelder og ettermiddager i utvalg og rådsmøter. Likevel anbefaler han nye å bli med: - Hvis en vil ha innflytelse på det som skjer lokalt, er menighetsrådet det mest lokale demokratiet vi har. Gjennom det kan man påvirke det som skjer der en bor. Helgebostad er selv oppvokst på Gullhella, men har bodd mesteparten av sitt voksne liv i Holmen og hadde med seg erfaringer fra to perioder i menighetsrådet i Holmen menighet. - Det var veldig interessant å være med i menighetsrådet i Holmen. Med positive erfaringer derfra var det lett å si ja da nominasjonskomiteen foran sist valg spurte om jeg ville stille som kandidat til Østenstad menighetsråd. - Du er relativt nyinnflyttet i Østenstad. Bør man ha bodd her en stund før man går inn i et slikt arbeid? - Hvis man er ny et sted får man fort en god oversikt over menigheten og lokalsamfunnet ved å engasjere seg i menighetsrådet. Dessuten har man anledning til å komme med sine innspill, og det er ingen ulempe for et menighetsråd at det kommer noen utenfra! Helgebostad legger ikke skjul på at det kan være krevende å lede et slikt råd – men det er det som gjør det så spennende! Vi er ikke en gruppe ideelle mennesker, men alle har noe å tilføre fra sitt ståsted.

2

Godt nytt fra Østenstad menighet

- Hva har vært de morsomste sakene så langt? - Å lage en virksomhetsplan! Det er nytt i rådet. Vi har brukt mye tid på den, men jeg tror vi har fått et godt rammeverk. Dessuten var den min idé, smiler han – og det gjør det ikke mindre morsomt. Jeg har fått anledning til å komme med mitt og bli hørt. - Er det like lett for alle å bli hørt? - Vi har hatt en undersøkelse på hvordan medlemmene opplever arbeidet i menighetsrådet, og det er ganske entydig at folk synes de blir hørt. Vi skulle gjerne hatt mer tid og rom til å diskutere innspill, men tiden går fort når man er på møte, sier mannen som er opptatt av møtekultur og setter sin ære i å begynne og slutte til tiden! - Men det å være med i menighetsråd innebærer jo også gjerne å være medlem av ulike underutvalg. Er det nødvendig med så mange utvalg som man har i Østenstad? - Virksomheten i en menighet er veldig distribuert. Det er viktig at ikke menighetsrådet skal bestemme alt, men vi har representanter i utvalgene. Gjennom dem får menighetsrådet tilstrekkelig informasjon om det som skjer. - Hva blir viktige saker for menighets-rådet fremover?

side 3

- Vi har identifisert våre viktigste utfordringer i virksomhetsplanen. Det er viktig å kunne favne alle aldersgrupper. Men det er også viktig at vi i vårt diakonale arbeid kan favne mer av det sosiale mangfoldet som bor her. Hvordan kan vi bli en mer åpen kirke som flere kan føle relasjon til? Minoritetsgrupper, etniske og andre - som de homofile. Hvordan opplever de kirken? Det er en debatt jeg skulle ønske vi kunne tatt. Vi har flere enn vi aner som føler seg ensomme eller utenfor – enten de er minoriteter eller andre. Jeg skulle ønske at vi i denne menigheten skulle bli flinkere til å få alle til å føle seg hjemme.. - Da er det kanskje lurt å få en større bredde representert i menighetsrådet som ellers har lett for å bli selvrekrutterende fordi man leter etter kandidater blant dem man kjenner. Hva med kirkemedlemmer som nominasjonskomiteen ikke kjenner, kan de bare melde seg? - Det er flott hvis vi kan få med helt nye kandidater til lista, men enda viktigere er det at flere er med og stemmer når vi kommer så langt som til valget! Menighetsrådsvalg er viktig, og vi vil at flest mulig skal komme og påvirke resultatet. 11 % av kirkemed-lemmene stemte ved sist valg. Det er bedre enn før, men vi ønsker flere – kanskje ved å få en større bredde blant kandidatene.

KONFIRMASJON I SEPTEMBER 2012!

Østenstad menighet har gjennom mange år hatt konfirmasjon to ganger i året: i mai og november / desember. Nå blir det slutt på det – fra 2012 inviterer vi alle til konfirmasjon i september! Nå blir det slik at alle konfirmantene starter og slutter sin forberedelse på omtrent samme tid, men velger mellom ulike linjer. Vi vil tilby muligheten for å velge sommerleir og musikalprosjekt til de som har lyst til det, og samtidig et alternativt undervisningstilbud med temasamlinger og weekend. Ny konfirmantkalender: NOVEMBER : Informasjonsmøte og påmelding til konfirmasjon, for alle. UNDERVISNING : Fra januar til juni blir det jevnlige samlinger. ”Seminarkonfirmanter” får temasamlinger og undervisning i grupper på onsdager. ”Leir og musikalkonfirmanter” får øvelser og undervisning på torsdager. Det blir oppsetting av musikal med konfirmanter og tensing i september!

3

Godt nytt fra Østenstad menighet side 4

LEIR : Konfirmantene som velger musikalpro-sjektet, får en ukes sommerleir i august, dette vil bli en viktig del av innøvingen av musikalen. Konfirmantene som velger temasamlinger vil få en weekend i løpet av våren. KONFIRMASJON FOR BÅDE MUSIKAL OG SEMINARKONFIRMANTENE I SEPTEMBER 2012. Hvorfor forandrer vi tidspunktet for konfirmasjon? opplegget, men opplever at å få konfirmasjon inn i skolens juletentamener og familiens I dag er det slik at vi har konfirmasjon og musikal på tidspunkt der ungdommene avslutter sine skolesemestre: i mai og november. Det blir fort interessekonflikt juleforberedelser blir for krevende, både for konfirmantene og for mange av de frivillige medarbeiderne. mellom konfirmasjons-forberedelser og skoleavslutninger med prøver og tentamen, og ungdommene blir slitne! Vi erfarer at mange familier velger bort sommerleir og musikalopplegg pga tidspunkt. Mange ønsker å delta i dette Vi ønsker oss ett, felles, konfirmasjons-tilbud for alle ungdommer, men slik at de kan velge innholdet i sin konfirmasjonstid ut fra interesser og behov. Dessuten : September er en fin tid! Vi håper på noen fine sensommer helger i 2012, med musikal og konfirmasjon i Østenstad kirke!

Lokal plan for trosopplæring i Østenstad menighet

Stortinget vedtok en reform for kirkens undervisning i 2003. Bakgrunnen for dette var at skolens kristendomsundervisning har endret seg de siste årene. Ved overgangen fra kristendomsundervisning til KRL og deretter til RLE (Religion, livssyn og etikk) var undervisning i kristen tro og bibelkunnskap i skolen sterkt redusert. For å kompensere for dette, vedtok Stortinget at alle barn og unge som som hører til Den norske kirke skal få tilbud om 315 timer med undervisning, fra 0-18 år. Kirken mener det er viktig for barn og unge å ha kunnskap om bibelhistorien, kjennskap til den kristne tro og erfaring med de kristne riter og tradisjoner. Derfor vil vi styrke og utvide arbeidet for barn og unge, slik at alle døpte barn og ungdommer i vårt distrikt får tilbud om opplæring og kunnskap. Vi vil gi barna et trygt sted å være, håp for livet, utfordre til nysgjerrighet og refleksjon rundt de store spørsmålene i livet. Alle menighetene i Asker lager i år egne planer for dette arbeidet. Østenstad menighet har et stort og variert arbeid blant barn og ungdom. Reformen utfordrer oss til å nå enda flere! Denne våren leverer menigheten sin lokale plan. Barnefamilier og ungdommer vil i tiden framover jevnlig få tilsendt brev og invitasjoner til arrangementer i kirken. Alle medlemmer eller tilhørende i Den Norske Kirke vil få slike brev. Noen av tilbudene som er arrangert nylig, er: Overnatting i kirken for 11 og 12 åringer (Lys Våken), Dramakurs og Barnefestival for 8- og 9 åringer, klatrevegg og ungdomscafe (Cafedralen).

Telefon 66 78 10 01 4

Godt nytt fra Østenstad menighet side 5

Sprell levende Klubb!

Barneklubben tirsdager har blitt en ”hit”. Hver uke samles mellom 20 og 30 barn og voksne til lek, samtale og kveldsmat. Barneklubben skal være et sted barna kan treffe nye og gamle venner, hvor de kan få utfolde seg praktisk gjennom ulike seminarer og kurs eller leker, og hvor de blir utfordret på tro og refleksjon. Vi følger et opplegg rundt treenigheten, og ser en liten snutt av en film, får besøk av en person i menigheten, har samtalegrupper eller tenner lys i kirkerommet. Det er spennende! I tilknytning til klubben arrangerer vi ulike ting – som overnatting i kirken (stor suksess og lite søvn ☺ ) og søndags skole for tweens nede i caféen! Her ser vi noen av barna klare til avgang på olabilløp!

Sprell levende hilsen fra medarbeideren i trosopplæringen.

Hva skjer i Østenstad?

Oversikt over gudstjenester og andre arrangementer.

Gudstjenester

Endringer kan forekomme, så følg med i avisene. Se også vår hjemmeside på

www.ostenstadkirke.no

Mars 27. mars – Maria budskapsdag kl. 11.00 Gudstjeneste med nattverd v/Astrid Sætrang Morvik. April 3. april kl. 11.00 Gudstjeneste med dåp og nattverd v/Olav Valen-Sendstad. 10. april kl. 11.00 Gudstjeneste med nattverd v/Astrid Sætrang Morvik. 10. april kl.19.30 Gospelnight og kveldsmesse 17. april – Palmesøndag kl. 11.00 Gudstjeneste med dåp og nattverd v/Astrid Sætrang Morvik. 22. april - Langfredag kl. 11.00 Pasjonsgudstjeneste v/Olav Valen-Sendstad. 24. april - Påskedag kl. 11.00 Gudstjeneste med dåp og nattverd v/Olav Valen-Sendstad. Mai 1. mai kl. 11.00 Gudstjeneste med nattverd v/Astrid Sætrang Morvik. 8. mai kl. 11.00 Gudstjeneste med dåp v/Olav Valen-Sendstad. 8. mai kl. 19.30 Kveldsmesse v/ Olav Valen-Sendstad 14. mai kl. 10.30 og 13.00 Konfirmasjon v/Astrid Sætrang Morvik og Karianne Pettersen. 15. mai kl. 11.00 Konfirmasjon v/Astrid Sætrang Morvik og Karianne Pettersen. 22. mai kl. 11.00 Gudstjeneste med dåp og nattverd v/Astrid Sætrang Morvik. 29. mai kl. 11.00 Søndagsskolemesse med dåp v/Olav Valen Sendstad. Juni 2. juni – Kristi himmelfartsdag kl. 11.00 Gudstjeneste med dåp og nattverd v/Astrid Sætrang Morvik. 5. juni kl.11.00 Gudstjeneste med dåp og nattverd v/Olav Valen-Sendstad. 12. juni – Pinsedag kl. 11.00 Gudstjeneste med dåp og nattverd v/Olav Valen-Sendstad.

5

Godt nytt fra Østenstad menighet

19.juni kl. 11.00 Gudstjeneste med dåp og nattverd v/ Astrid Sætrang Morvik. 26. juni kl. 11.00 Gudstjeneste med dåp og nattverd v/Astrid Sætrang Morvik. Juli 3. juli kl. 11.00 Gudstjeneste med dåp og nattverd v/Astrid Sætrang Morvik. 10. juli kl. 11.00 Gudstjeneste med dåp og nattverd v/Astrid Sætrang Morvik. 17. juli kl. 11.00 Gudstjeneste med dåp og nattverd v/Astrid Sætrang Morvik.

side 6

24. juli kl.11.00 Gudstjeneste med dåp og nattverd v/Olav Valen-Sendstad. 31. juli kl.11.00 Gudstjeneste med dåp og nattverd v/Olav Valen-Sendstad. August 7. august kl.11.00 Gudstjeneste med dåp og nattverd v/Olav Valen-Sendstad. 14. august kl.11.00 Gudstjeneste med nattverd v/ Nils Axel Røsæg 21. august kl.11.00 Gudstjeneste med dåp og nattverd v/Astrid Sætrang Morvik. 28. august kl.11.00 Gudstjeneste med nattverd v/Astrid Sætrang Morvik. Døpte 05.12.2010 05.12.2010 05.12.2010 12.12.2010 12.12.2010 12.12.2010 12.12.2010 26.12.2010 02.01.2011 09.01.2011 16.01.2011 Døde 18.11.2010 19.11.2010 23.11.2010 28.11.2010 30.11.2010 30.11.2010 03.12.2010 06.12.2010 08.12.2010 09.12.2010 16.12.2010 17.12.2010 21.12.2010 23.12.2010 Sara Ekstrøm-Stenhammer Henrik Breie Anders Jacobsen Anna Nerlinger Otto Nerlinger Therese Larsen-Ulverud Adele Rukke Pettersen Marcus Eisold Max Bastøe-Hansen Benjamin Nøst Plavnik Selma Wold Arne Harald Morberg Liv Selboe Gunnar Willy Gunnestad Karen Bredal Haldis Torkilseng Jan Søren Skjellestad Aase Hansen Ebba Berger Kjell Bertil Roger Almqvist Nelly Halvorsen Laura Levenia Birknes Grace Dorothea Berg Klara Holmen Tordis Hilda Lillelien 16.01.2011 23.01.2011 30.01.2011 06.02.2011 06.02.2011 20.02.2011 20.02.2011 27.02.2011 06.03.2011 06.03.2011 Sondre Langnes Lindstad Mathias Røise Warholm Noah Hjorteland Astrid Fossnes Peder Lindseth Kira Sofie Gillebo Liam Thorgersen Karlsson Felix Tunold Berger Sofie Kristine Engevold Rådstoga Tobias Alister Thomson 23.12.2010 27.12.2010 02.01.2011 06.01.2011 07.01.2011 09.01.2011 16.01.2011 24.01.2011 01.02.2011 04.02.2011 14.02.2011 16.02.2011 24.02.2011 25.02.2011 Johanna Ese Gudem Erik Anders Ødegård Noah Gudesen Torp Anders Helstad Halfrid Eiken Oddbjørn Erling Lindgaard Anker Georg Abrahamsen Edith Larsen Bjørn Arvid Søreide Rasmus Krag Schnitler Josef Pedersen Per Erik Granlund Oddvar Knutsen Aksel Nilsen

6

Godt nytt fra Østenstad menighet side 7

Faste aktiviteter i Østenstad menighet

Søndager Kl.11.00 Gudstjenester i kirken. Ca. kl. 12.15 Kirkekaffe i kirkestuene. Kontakt: Diakon Jarle Klungrehaug. Kl. 11.15-12.00 Søndagsskole i undervisningsrommene. Kontakt: Elin Rasmussen A. 66 79 99 72/M: 411 61 293 Mandager Kl. 10 – 11 Bønnevakt på hverdager i Mariakapellet. Kontakt: Elin Rasmussen A. 66 79 99 72/M. 411 61 293 KL.11.30 – 13.30 Kirkefrokost i kirkestuene. Kontakt: Diakon Jarle Klungrehaug Kl. 18.00 – 20.00 Speiderne: http://blakstad.speidernett.com

Speidergruppa (11-16 år) Kontakt: Terje Berntsen Tlf 66 90 21 53/ 994 36 459 Meisene (jentene 4.-5. klasse) Kontakt: Tove Selnes Tlf 412 79 131 Ulvungene (gutter 4.-5. klasse) Kontakt: Jon-Gunnar Pettersen Tlf 66 90 17 10/ 906 37 560 Rover/Rangerlag (over 16 år) Kontakt: Ole Marius Bay Tlf 48 15 13 80 Kl.17-18.30 Barnekor Kontakt: Kantor Kristin Hesselberg Meland Kl. 19.30 Østenstad Sangeri Kontakt: Kantor Kristin Hesselberg Meland Tirsdager

Sommerkonsert med Østenstad Sangeri

Østenstad Sangeri er kirkekoret i Østenstad kirke. De består av 45 sangere og synger jevnlig ved gudstjenesten i Østenstad kirke. De har et allsidig repertoar; har bl.a. sunget med Henning Sommerro, Brass Brothers og Ytre Suløens Jazz-ensemble. De siste årene har de konsentrert seg mye om religiøse folketoner og tradisjonell klassisk musikk. Hvert år framfører de klassisk messe i gudstjenesten allehelgenssøndag KL.16.15 – 18.30 Middagsservering i kirkestuene. Kontakt: Ingrid R. Tellsgård Tlf 66 78 78 55 Kl.17.00 – 17.45 Småbarnssang., øvelse i undervisningsrommet. Kontakt: Mona Nybø Tlf 66 79 99 60 Kl.17.00 – 17.45 Barnegospel, øvelse i Mariakapellet. Kontakt: Mona Nybø Tlf 66 79 99 60 Kl.18.11 – 20.00 Dig Deeper. Klubb for barn i alderen 10-13 år. Kontakt Elin Rasmussen A.. 66 79 99 72/M. 411 61 293 Onsdag Kl.19.00 – 21.00 Y`s men i kirkestuene 1. og 3. onsdag i mnd. Kontakt: Klara Bondevik Tlf 902 03 824 Torsdager Kl.12.00 Babysang Kontakt: Astrid Sætrang Morvik A. 66 79 99 62 Kl. 15.00 – 21.00 Cafedralen (i kjelleren) Ungdomskafe. Kontakt: Elin Rasmussen A.. 66 79 99 72 /M. 411 61 293 KL. 18.30 – 21.00 Pappas Barn, korøvelse. Kontakt: Ola Mathis Lystad Grimstad Tlf 66 79 99 71 Fredager Kl.11.00 – 13.00 Fredagstreff m/tema i kirkestuene, en gang pr. mnd. Se hva som skjer (i Budstikka). Kontakt: Diakon Jarle Klungrehaug sammen med orkester; bl.a. messe av Schubert, Mozart, Haydn. Ved årets sommerkonsert vil de vise en annen side av seg selv. Nå skal de presentere et nytt program med bl. a. barbershop, Erik Bye, Evert Taube, madrigaler. Vi får smakebiter fra ulike musikktyper. Kanskje vi får noen gjester utenfra også… Kom og se og hør.

7

Godt nytt fra Østenstad menighet side 8

ANSATTE I ØSTENSTAD MENIGHET

Her finner du oversikt over alle ansatte. Bruk gjerne direktenummer. Sentralbordet er åpent fra kl. 10-14, tlf. 66799960. Felles e-post: [email protected]

Sokneprest: Astrid Sætrang Morvik A: 66 79 99 62 M: 414 11 438 [email protected]

Kapellan: Olav Valen-Sendstad A. 66 79 99 63 • M. 480 28 657 [email protected]

Daglig leder: Magda Flatmo A. 66 79 99 64 • M. 924 25 307 [email protected]

Kirketjener: Kristen Grønfæt A. 66 79 99 70 P. 66 75 90 77 • M. 926 07 010 [email protected]

Kateket: Karianne Pettersen A. 66 79 99 65 [email protected]

Diakon: Jarle Klungrehaug A. 66 79 99 68 • P. 66 78 00 42 • M. 913 68 803 [email protected]

Kantor: Kristin Hesselberg Meland A. 66 79 99 66 P. 67 14 18 07 • M. 99 79 77 18 [email protected]

Menighetspedagog: Elin Rasmussen A. 66 79 99 72/M. 411 61 293 [email protected]

Ungdomsarbeider: Ole Mathis Grimstad A. 66 79 99 71 • M. 942 77 799 [email protected]

Sekretær: Mona Nybø A. 66 79 99 60 [email protected]

Østenstad menighetsbarnehage Tlf.: 66 79 99 77 Styrer: Anne Davidsen P. 66 79 61 15 [email protected]

Førskolelærer: Berit Funderud Assistent: Jeanne Wickstrøm Assistent: Helén Kramer

Takk for meg!

Fra 1. juni har jeg vært så heldig å vikariere hos dere i Østenstad menighet. Det har vært ni innholdsrike måneder, og en flott opplevelse å være en del av alt det som skjer i Østenstad. Jeg er privilegert som er satt til å forkynne evangeliet, det gode budskapet om frelse for alle. Jeg er privilegert fordi jeg får bære frem budskapet om nåden, noe som ikke finnes noe annet sted i denne verden Når vi nå har gått inn i fastetiden bærer jeg med meg ordene fra Klagesangene 3,22-26: ”Herrens miskunn er ikke forbi, hans barmhjertighet tar ikke slutt. Den er ny hver morgen, stor er din trofasthet. Jeg sier: Herren er min lodd, derfor står mitt håp til ham. Herren er god mot dem som venter på ham og søker ham. Det er godt å være stille og vente på hjelp fra Herren.” Fastetiden handler jo også om troens kamp og seier. Enhver som har gått noen år på troens vei vet godt at det ikke alltid er like enkelt. Og vi har heller ingen løfter på at livet skal være enkelt og problemløst. Livet leves både i medgang og motgang, og vi skal ikke miste troen på grunn av det, men vi skal kjempe. Det finnes ingen vei utenom, men det finnes hjelp til komme seg helskinnet igjennom. Det finnes ingen vei utenom motgang, det finnes ingen snarveier hvor motbakker ikke finnes. Det skal gå tungt noen ganger. Det er slik at fysisk trenger kroppen utfordringer for å holde seg i form, den må møte utfordringer, motstand for å utvikle seg, vi må trene for å holde kroppen vedlike. Slik trenger også troen utfordringer for å holde seg i form. Troen trenger også å bli trent, slik at den også skal bli sterkere og sterkere. Da kan vi oppleve at Herren er god mot dem som venter på ham og søker ham. Takk for meg med alle gode ønsker for fastetiden og påskefeiringen. Kristian Lassen

8