3
Achilles 3 kampioen, Zaandam was heel eventjes van ons!
**************************************************
Ik gaf het al eerder aan, in mijn vorige hoofdartikel. Achilles is meer dan een club.
Achilles is thuis, zelfs als je op een uur rijden van Den Haag het kampioenschap van
het 3e team kan gaan binnen slepen. Natuurlijk kwam het allemaal erg goed uit, want als we onze kampioenswedstrijd
aanstaande zaterdag hadden moeten spelen hadden we net iets meer concurrentie gehad binnen de club. Zonder
daarmee trouwens iets af te doen aan de support van afgelopen zaterdag, want die was ongekend en grandioos. Wat was
het gaaf om al die Achilles-koppies op de tribune te zien in De Tref in Zaandam.
Het is een understatement om te zeggen dat het allemaal wat moeizaam begon. Van een 0-2 voorspong terug naar een
3-2 en 4-3 achterstand, het was volgens velen een nogal stroef begin van onze kampioensploeg. De tegenstander van
afgelopen zaterdag was ook gelijk de directe concurrent, dus de spanning zat er aardig in. Geforceerde schoten,
verkrampte acties en elkaar zoeken terwijl een ieder allang gevonden was. Het is typerend voor een kampioenswedstrijd.
Maar in de loop van de eerste helft kwamen we toch aardig op stoom met een mooie 10-5 voorsprong bij rust. Of het
verzet van ZKC toen al gebroken was? Wij dachten van niet.
In de rust werden alle neusjes de zelfde kant op gehouden. ZKC 4 is een geslepen en ervaren ploeg die kwalitatief
genoeg in huis heeft om terug te komen in de wedstrijd. De buit was nog lang niet binnen, we moesten doorgaan waar
we gebleven waren vlak voor rust. Allerlei clichés kwamen langs. Allemaal waren ze waar.
“Als van de eerst volgende 4 goals er 3 van ons zijn na rust, dan is het gedaan jongens”, waren de gebruikelijke
woorden van coach Jarreth. En zo geschiede. De eerste paar goals waren ook van onze kant en zo kon de tweede helft
gemakkelijk uitgespeeld worden. Van 8-18 uiteindelijk naar 13-21. Na een viertal wissels kon iedereen van het hele team
nog genieten van de wedstrijd en sfeer. Een van de hoogtepunten van de wedstrijd was het “dakkie” door de
tegenstander van Erwin op Erwin aan het einde van de tweede helft. Hier werd door iedereen kostelijk van genoten,
wat ook weer tekenend was voor de sfeer in het veld. ZKC 4 bleek dit seizoen de absolute “best of the rest”, een
ervaren ploeg die in zowel de uit als thuis wedstrijden liet zien dat zij heel sportief hun wedstrijden spelen. Een mooie
bos bloemen aan ondergetekende van de aanvoerster aan het einde van de wedstrijd onderstreepte dit ook.
Na het laatste fluitsignaal barste het feest los. De mannen gingen hossend door de zaal waarna de hele ploeg voor een
mooie ere-sprong-rij-ding (hoe heet zoiets wat we eigenlijk altijd doen als we winnen..?) richting het publiek rende.
Nogmaals, wat was het gaaf de club als negende man achter ons te hebben staan in Zaandam. Iedereen die er was,
hartelijk dank voor deze steun! Thuis in Zaandam, geweldig!
4
Een bewogen zaalseizoen, waarbij ik ook Koen Baak nog even wil noemen. Tijdens dit zaalseizoen is namelijk
tussentijds afscheid van hem genomen, maar ook hij zich heeft ingezet voor dit kampioenschap. Verder wil ik coaches
Bas en Jarreth namens de hele ploeg bedanken voor hun wekelijkse inzet om dit mooie resultaat te bewerkstelligen.
Op naar de reserve 2e klasse! Het mocht tijd worden voor deze ploeg...
Alana, Joy, Rianne, Jeanet, Kaylee, Inge, Lars, Fabian, Sander, Erwin en Simon; genieten! We hebben het geflikt:-).
Dank jullie voor een geweldig zaalseizoen, op naar wellicht nog een kampioenschap op het veld!
Ik zie iedereen graag aanstaande zaterdag ergens in het land voor een paar belangrijke wedstrijden.
8-11
Na negen wedstrijden waarin in totaal 15 punten werden gepakt, mocht de E2 zich dit weekend opmaken voor de
kampioenswedstrijd. Door de vakantie konden we, net als vorige week, slechts een keertje trainen. De E1, waar we
normaal altijd naast trainen, trainde niet, maar gelukkig waren Jim en Daniek bereid om toch aanwezig te zijn. Jim
omdat hij zaterdag ook mee zou doen vanwege de afwezigheid van een aantal E2’ers, Daniek omdat Merel in het
zuiden van het land vertoefde.
Op zaterdag moest de E2 het stellen zonder Bregje (vakantie) en Armin (herstellende van een operatie) en helaas kon
ook Merel er niet bij zijn. Gelukkig was Jim er als vijfde man en was er heel veel publiek afgereisd naar Overbosch,
waaronder ook Armin, die zijn team fanatiek ondersteunde.
Na de matige wedstrijd van vorige week tegen ONDO, spraken we af om deze week te beginnen zoals we dat in de
thuiswedstrijd tegen Dijkvogels deden. GKV stond weliswaar een-na-laatste, maar in de vorige wedstrijd tegen hun,
hadden we het toch lang moeilijk. Het begin was goed, we waren scherp en stonden binnen no-time op een 0-2
voorsprong. Daarna kwam de klad erin. We lieten ons aftroeven door een veel feller GKV, waardoor we telkens snel de
bal kwijt waren. Gelukkig verdedigden we stukken beter dan vorige week, waardoor GKV nauwelijks kansen wist te
creëren. Toch konden we niet voorkomen dat zij 1-2 maakten, maar dat was ook deels onze eigen schuld. Net als vorige
week kozen we er telkens voor om de bal voor de paal langs uit te werken en regelmatig werd de bal daar onderschept
door GKV. Zij reageerden vervolgens razendsnel in de omschakeling. Na de 1-2 wisten wij met veel moeite toch de 1-3
erin te leggen, maar GKV bracht de spanning in de wedstrijd volledig terug door de ruststand op 3-3 te zetten.
Gelukkig laat de E2 zich niet snel van de wijs brengen. Met uitzondering van de wedstrijd tegen Dijkvogels, maken wij
meestal het verschil pas in de tweede helft. Wat dat betreft was deze kampioenswedstrijd een passend slot van deze
zaalcompetitie. De tweede helft gingen we iets beter kijken voor we een bal gooiden en tegelijk reageerden we sneller in
de omschakeling van verdedigen naar aanval. Bovendien was Bregje onverwacht gearriveerd om samen met Armin het
team naar de overwinning te schreeuwen. Nadat we de stand op 3-5 hadden gebracht leek het verzet van GKV
gebroken. De laatste tien minuten ging de E2 dan ook helemaal los en lieten ze iets van hun kunnen zien. In een razend
tempo werd de voorsprong uitgebouwd, terwijl er nauwelijks kansen werden weggegeven.
Wat ook mooi was om te zien, wat een enorme teamspelers de E2’ers zijn. Nadat
Bradley en Lucas alle doelpunten hadden gemaakt, gingen zij zich inzetten om de
anderen ook te laten scoren. Het mooiste voorbeeld daarvan was Bradley, die een
volledig vrije doorloop onderbrak om Kiki aan te kunnen geven.
De wedstrijd eindigde in 3-10 en daarmee werd het kampioenschap veilig gesteld.
Uiteraard was het daarna tijd voor snoep, bloemen en foto’s.
Jalien, Armin, Kiki, Bradley, Bregje en Lucas, het is erg leuk om te zien hoe jullie
met elkaar omgaan. Ook is het goed om te zien hoe jullie allemaal vooruit zijn
gegaan. Gefeliciteerd met het kampioenschap, jullie hebben het verdiend!
Jim bedankt voor het reservestaan!
Glenn bedankt voor de foto’s!
Jaap bedankt voor het huldigen van de kampioenen!
Publiek bedankt voor de support en de bloemen!
3-10
Dé dag van de kampioenswedstrijd. Hoewel de E2 stevig bovenaan stond, was het toch een gevalletje “erop of
eronder”. Er moest worden gewonnen om meteen kampioen te zijn…. Armin en Bregje konden helaas niet mee spelen,
maar met Jim als invaller stond het team te trappelen om aan de wedstrijd te beginnen. De tribune zat vol met
supporters en vanuit de TC was voorzitter Jaap Baak aanwezig om het team aan te moedigen. En ook Armin was er
vanaf het begin bij. Vanuit zijn rolstoel bekeek hij de wedstrijd vanaf de zijlijn.
De wedstrijd begon al snel met een voorsprong voor de E2. Bradley legde in de eerste minuut de bal erin met een
ongekende souplesse. Dat beloofde wat….2 minuten later stond het 1-1, en bleek dat er met GKV niet te spotten viel.
Het was een pittige tegenstander, dus de E2 moest laten zien dat zij ook verdedigend sterk zijn. De extra training van
afgelopen dinsdag heeft zijn vruchten wel afgeworpen, want met nog 2 prachtige ballen van Bradley bleef de stand bij
rust op 3-3.
De tribune kon even rustig ademhalen en bijkomen van de spanning. Wat leefden we mee, zeg! Het zweet stond in de
handen en onder de oksels en we konden het niet laten om ons zo nu en dan te bemoeien met de scheidsrechter….
Tijdens de rust heeft Joost het team goed toegesproken en aanwijzingen gegeven over hoe over aan te spelen en hoe
niet. En dat heeft wel zijn vruchten afgeworpen. Het team was feller en benutte de kansen die ze kregen heel goed!
Lucas zorgde er voor dat de stand na de 3e 10 minuten op 3-6 stond. Ondertussen was Bregje ook nog gekomen. De
familie had extra hard gereden terug van de wintersport om toch een stukje wedstrijd te kunnen zien.
De spanning was eraf, en het team ging los! GKV werd moe en kon niet meer de tegenstand bieden die het eerst had
geboden. Daar werd goed gebruik van gemaakt. Bradley scoorde in zijn eentje de laatste 4 doelpunten met prachtige
doorloopballen. Het laatste doelpunt was een prachtig een-twee spel tussen Lucas en Bradley. Lucas gooide een strakke
bal van achter het veld naar voren, die door Bradley mooi werd gevangen en gelijk in werd geschoten!
De wedstrijd werd afgefloten met 3-10 als eindstand. Het publiek ging los en ook in de zaal gingen de high fives over
en weer. Yes, kampioen! Na afloop werd het team door Jaap nog officieel gefeliciteerd en getrakteerd op
overwinningssnoep. De medailles volgen nog. James en Milou deelden rozen uit, heel lief!
Wat zijn we trots op onze toppers! En daar hoort Jim ook bij deze wedstrijd, dank je wel voor het invallen! Binnen de
groepsapp hebben we ‘s avonds nog even nagepraat en nagenoten van dit zaalseizoen. Joost en Merel, heel erg bedankt
voor het coachen en jullie enthousiasme. En Armin, Bradley, Bregje, Jalien, Kiki en Lucas, bedankt dat jullie zo goed
spelen! Het is mooi om te zien wat een leuk team jullie zijn! En nu op naar het veld…